آموزش فن زیر یک خم در گارد مخالف با اجرای موحد و صنعتکاران

به گزارش صدای کشتی، میانکوب فنی است که در زیر یک خم در گارد مخالف بسیار سودمند است و موفقیت آن بیشتر از این جهت است که سر اجرا کننده فن، داخل بدن حریف قرار می گیرد. اجرای این فن بیشتر برای کشتی گیر به اصطلاح بدافت صورت می گیرد. کسانی که پاهای استوار و محکم دارند، سخت می توان آنها را در خاک نشاند.
در این فن باید از قسمت های مختلف بدن حداکثر استفاده را کرد، بخصوص اعضای سر و گردن و شانه چپ که از قسمت بالای زانوی حریف را تا کشاله ران در خمی که بدست داریم می تواند عامل موفقیت ما در اجرای فن باشد. پس از اینکه خم حریف را بدست آوردیم و از خاک برخاستیم یا به اصطلاح کار را مال خود کردیم برعکس فن زیر یک خم گارد مخالف، در این حالت سر را از میان بدن حریف بیرون نمی آوریم (تصویر شماره یک). تلاش ما در این زمان مهار کردن خم حریف از ناحیه مچ پا میان ران های خودمان می باشد، طوری که حرکت آن به طرف بالا یا پایین برای مدافع یا حریف امکان نداشته باشد.
تصویر شماره یک
بعد از موفقیت در این راه دست چپ را کاملا دور ران حریف یا دور ران خمی که در اختیار داریم حلقه می کنیم. در این راه پنجه های دست ما هر قدر به قسمت روی ران حریف تسلط داشته باشد و یا به عبارت دیگر حلقه دست از شانه تا پنجه های دارای فاصله کمتر باشد، کار بهتر انجام شده است. هنگامی که در این امر توفیق یافتیم دست راست، مچ پای راست حریف را از پاشنه مهار می کنیم و در این حالت کمی حریف را به طرف خود می کشیم تا تعادل ثابت از میان برود (تصویر شماره دو).
تصویر شماره دو
از اینجا به بعد تلاش برای به پل کشیدن یا ضربه کردن حریف که بستگی به طرز اجرای فن ما دارد، شروع می شود (تصویر شماره سه). با دقت ملاحظه فرمائید تمام حالت های مختلف بدن عبداله موحد و محمدعلی صنعتکاران هنگام اجرای فن نشان می دهد. پای چپ موحد به جلو کشیده شده، منتها از زیرپای راست صنعتکاران، سر وگردن و شانه چپ او در انتهای ران صنعتکاران قرار گرفته و با تمام قدرت فشار میاورد، ولی اساس کار این است که اجازه نمی دهد صنعتکاران زانوی راست خود را به طرف زمین خم کند و حالت تعادلی بگیرد و این را با کشیدن مچ پای او به بالا و فشار سر وگردن و شانه روی ران به طرف پایین برای حریف غیرممکن می کند.
تصویر شماره سه
در تصویر شماره چهار به علت فشار زیاد که ضمن تمام حرکات یاد شده، موحد می کوشد فشار پای چپ از زیر بدن حریف روی تشک و بالا کشیدن مچ پای صنعتکاران او را سرنگون کند. برای اینکه حریف با استفاده از پل خود را نجات دهد، موحد پا را از ناحیه مچ تا حداکثرممکن بالا کشیده، سنگینی بدن خود را روی پیکر حریف انداخته و با استفاده از روی ران چپ او را به جلو هل می دهد.
تصویر شماره چهار
پی نوشت: مطلب مربوط به مجله دنیای ورزش در ۱۳۴۹ می باشد.

برچسب ها :آموزش فنون کشتی ، تاریخ کشتی ایران ، زیر یک خم در گارد مخالف ، عبداله موحد ، محمدعلی صنعتکاران
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰