آموزش فن کنده یک پا روکار در مایه زیر دوخم با اجرای موحد و صنعتکاران

به گزارش صدای کشتی، هنگامی که حریف قصد می کند با شما سرشاخ شود، خیلی سریع با کف دست های خود به زیر آرنج های دست او بزنید، بطوریکه دست های او به سمت بالا پرت شود چون حریف برای سرشاخ شدن مقداری از سنگینی بدن خود را به جلو داده مقداری بی تعادل است. در همین موقع بایستی برای زیر دوخم حمله کنید.
درعکس (شماره ۱) محمدعلی صنعتکاران طرز زدن به زیر آرنج ها و حالت حمله برای زیر گرفتن دوخم گرفتن را به خوبی نشان می دهد. پس از اینکه به این ترتیب برای دوخم حریف حمله نمودید در این حالت راه بایستی دوخم را از ناحیه پشت کاسه زانو بگیرید، سر شما کنار ران حریف بایستی قرار بگیرد و سرو سینه شما راست باشد تا حریف نتواند از کنده کشی استفاده نماید عکس (شماره ۲) حالتی را نشان می دهد که صنعتکاران زیر دوخم عبداله موحد را مال خود کرده و پای چپ خود را به حالت ستون در خط پهلوی خود قرار داده، این حالت ضمن این که سطح اتکای صنعتکاران را زیاد کرده در موقع کنده کشی می تواند راحت عکس المعل نشان دهد.
در عکس (شماره ۳) موحد قصد می کند که کنده صنعتکاران را بکشد ولی چون سر و سینه صنعتکاران راست است این کار مشکل است. زیرا راست بودن سرو سینه صنعتکاران باعث آن شده که دست های موحد به هم قفل نشود، موحد ناچار برای برای اینکه دست ها را قفل کند روی پنجه پاهای خود بلند می شود تا بتواند دست ها را قفل نمود و کنده صنعتکاران را بکشد. در همین زمان صنعتکاران از موقعیت استفاده نموده، با راست کردن زانوی پای راست، موحد را از زمین جدا نمود و روی شانه راست خود قرار می دهد عکس (شماره ۴) این حالت اسم فن زیر دوخم است ولی فنی که از این به بعد اجرا می شود کنده یک پا روکار نامیده می شود و در کشتی آزاد از فنون بنداز است.
همانطور که در عکس( شماره ۴) ملاحظه می کنید صنعتکاران کف دست چپ خود را آماده نموده تا زیر زانوی پای راست موحد بزند و با بالا انداختن پای او موقعیتی ایجاد می کند که با راحتی دست چپ خود را از بین دو پای موحد رد نموده و با دست چپ خود پای موحد را از پشت زانو بگیرد عکس (شماره ۵). پس از اینکه پای حریف را به حالت گفته شده گرفتید سعی کنید که سر خود را هر چه زودتر بیرون آورده روی شکم او بگذارید، چون اگر در بیرون آوردن سر خود کوتاهی کنید حریف می تواند پای خود را از روی سر شما عبور داده و بر زمین بگذارد. در این موقع تمام زحمات شما بی اثر می ماند حالا بایستی با یک حرکت سریع ضمن کشیدن پای حریف به سمت بالا تعادل او را به هم زده، دست چپ او را نیز از بالای آرنج بگیرید و به سمت خود بکشید عکس (شماره ۶) پایان این فن را به خوبی نشان می دهد.
در اجرای دوم پس از اینکه زیر دوخم را مال خود کردید سعی نماید که از جای خود بلند شوید. توجه داشته باشید که هر چقدر شانه در پایین ترین قسمت شکم حریف قرار بگیرد فشار کمتری متوجه دست ها و کمر شما خواهد بود و شما راحت تر می توانید از جای خود بلند شود عکس (شماره ۷) زمانی را نشان می دهد که موحد دوخم صنعتکاران را مال خود نموده است، موحد قصد دارد که از جای خود بلند شود برای این منظور تکانی به کمر خود داده، زانوی پای چپ خود را از تشک جدا نموده آماده بلند شدن می شود عکس (شماره ۸).
در این موقع صنعتکاران کاملا روی شانه موحد است، اینک موحد کف پای چپ خود را بر زمین گذارده و با قدرت و سرعت هرچه تمامتر بلند می شود، در این حالت پاهای موحد در زمان بلند شدن از زمین حالت قیچی در وزنه برداری دارد عکس (شماره ۹). یک لحظه قبل از بلند شدن را کاملا مشخص می کند حال پس از اینکه از زمین بلند بلند شدید دست راست خود را از بین دو ران حریف عبور داده و دو دستی ران راست او مال خود کنید عکس (شماره ۱۰).
اینک زمان حساس و نتیجه گیری است با یک حرکت سریع زانوی چپ خود را بر زمین گذارده، دست راست حریف را از ناحیه بازو با دست چپ خود بگیرید. عکس های (شماره ۱۱ و ۱۲) حالت زدن زانو بر زمین و گرفتن دست راست را نشان می دهد در این موقع سعی کنید با کشیدن پای حریف به بالا و کشیدن دست او به داخل و فشار دادن سر و سینه خود روی سینه حریف او را ضربه فنی کنید. توجه داشته باشید که در مواقع آوردن حریف به زمین بایستی حتما زانوی شما قبل از حریف با تشک تماس بگیرید در غیر این صورت از نظر مقررات کشتی خطاست مگر اینکه آرام آرام به زمین بگذارید که در صورت دوم حریف بهراحتی فرار می کند.

برچسب ها :آموزش فنون کشتی ، زیر دوخم ، عبداله موحد ، محمدعلی صنعتکاران
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰