تحلیل نتایج مسابقات جام کنکرد(مشترکالمنافع)
از حضور سعداللهیف و قهرمانی عموزاد تا شکست سیداکوف
در وزن ۵۷ کیلوگرم، دو نفر از چهرههای مطرح حال حاضر روسیه شرکت داشتند. آرتم گوبائف و رامیز حمزهاف، که هر دو فینالیست شدند و گوبائف توانست حمزهاف را شکست دهد. آرتم گوبائف چندی پیش در مسابقات قهرمانی روسیه هم حضور داشت که یکی از پدیدههای مسابقات بود. کشتیگیر نوزده سالهی اهل اوستیا که توانست ناچن مونگوش ،نایب قهرمان اروپا و روسیه را ضربهی فنی کند و احمد ادریسوف ،قهرمان امیدهای اروپا و نایب قهرمان روسیه و جام یاریگین را هم شکست داد. هرچند که در فینال مغلوب زائور اوگوئف، قهرمان المپیک و جهان شد و نقره گرفت. او در فینال جام مشترکالمنافع مقابل حمزهاف داغستانی، دارندهی برنز روسیه و جام یاریگین به پیروزی رسید و بیش از پیش جای پای خود را در این وزن محکم کرد.
در مبارزات رده بندی، رمضان عبدالرحیموف از داغستان و آریان تیوترین از بلاروس به برنز رسیدند.
در وزن ۶۱ کیلوگرم، احمد ادریسوف، کشتیگیر مطرح داغستانی که قهرمان امیدهای اروپا ، دارندهی نقره و برنز قهرمانی روسیه و سه نقرهی جام یاریگین است، به طلا رسید. بشیر ماگومدوف هم صاحب مدال نقره شد.
در دیدارهای رده بندی، چرمن تاویتوف اهل اوستیا، دارندهی برنز روسیه و آندره بکنوف از بلاروس، صاحب مدال برنز شدند.
در این وزن یاسین رضایی نمایندهی ما بود که مغلوب امیرتایف از قزاقستان شد و نتوانست به مدال برسد.
در وزن ۶۵ کیلوگرم، ما سه نماینده داشتیم. کیان محمودجانلو، محمدعلی عموزاد و آرمین جبیبزاده.
محمودجانلو در مرحلهی یک هشتم نهایی مغلوب ماگومد تاجالدیناف شد. حبیبزاده نیز مقابل بایراموف آذربایجانی شکست خورد.
محمدعلی عموزاد که حریفش در مرحلهی یک هشتم حاصر نشده بود، در یک چهارم نهایی توانست آرتور بادتیف را شکست دهد و به نیمه نهایی صعود کند. او در نیمه نهایی مقابل تاجالدیناف به پیروزی رسید و فینالیست شد. با این پیروزی، محمودجانلو از دور رقابتها حذف شد.
در فینال، عموزاد مقابل حاجیمراد عمروف قرار گرفت؛ کشتیگیر داغستانی که برنز روسیه را درکارنامه دارد. او همچنین در یک چهارم نهایی موفق شده بود عبدالمجید کودیف، دیگر کشتیگیر مطرح داغستانی که برای تاجیکستان مبارزه میکند و برنز روسیه را هم در کارنامه دارد شکست دهد. عموزاد در مبارزهای حساس موفق شد عمروف را شکست دهد و به طلای ارزشمند این مسابقات برسد.
عبدالمجید کودیف هم در ردهبندی مقابل عارفحاجیف عبداللهاف با امتیاز عالی پیروز شد و برنز گرفت. دیگر برنز این وزن به آرتور بادتیف رسید که مقابل تاجالدیناف به پیروزی رسید.
در وزن ۷۰ کیلوگرم، ایران نماینده ای نداشت. اما دو کشتیگیر مطرح داغستانی یعنی زاگیر شاخیف و قربان شیرایف در این وزن حاضر بودند. هر دو از پدیدههای کشتی داغستان به شمار میرفتند و دستاوردهای قابل توجهی هم داشتند اما در حال حاضر، با وجود جوان بودن، افت محسوسی داشتهاند! شاخیف دارندهی طلای جهان و اروپا و همچنین نقره و برنز قهرمانی روسیه میباشد و شیرایف هم طلای اروپا و دو طلای جام یاریگین به علاوهی چهار مدال برنز قهرمانی روسیه را در کارنامه دارد. این دو پیش از این چند بار یکدیگر کشتی گرفته بودند و برد و باخت داشتند. این بار هم قربان شیرایف موفق شد شاخیف را شکست دهد و در ادامه به فینال برسد. شیرایف در فینال مقابل کنستانتین کاپرینوف پیروز شد و طلا گرفت.
شاخیف هم در ردهبندی مقابل رامیز حسنوف از آذربایجان پیروز شد و به برنز رسید.
آنزور تاوائف هم صاحب دیگر مدال برنز این وزن شد.
در وزن ۷۴ کیلوگرم، نمایندگان ایران، محمدصادق فیروزپور و عرفان الهی بودند. سه کشتیگیر نامی هم از روسیه حضور داشتند که مطرحترین آنها زائوربک سیداکوف قهرمان المپیک و جهان بود. همچنین تیمور بیژوئف دارندهی مدال برنز جهان، اروپا ، روسیه و جام یاریگین، آنزور زاکوئف نایب قهرمان روسیه هم در این رقابت شرکت داشت!
فیروزپور در کشتی اول مغلوب احمد نوراخمائف شد و در ادامه با شکست نوراخمائف مقابل سیداکوف، از دور رقابتها کنار رفت.
عرفان الهی کشتی اول را مقابل ماگومد کاردانوف پیروز شد و در یک چهارم نهایی به مصاف تیمور بیژوئف رفت. در این کشتی، بیژوئف با نتیجهی ۲ بر ۱ پیروز شد.
با راهیابی بیژوئف به فینال، الهی به شانس مجدد رفت و رسول شاپیف از مقدونیه را شکست داد. او در ردهبندی با آنزور زاکوئف روبرو شد که مقابل بیژوئف شکست خورده بود.
در این مبارزه، زاکوئف به پیروزی رسید و برنز گرفت و دست عرفان الهی از کسب مدال کوتاه ماند.
دیگر برنز این وزن نصیب احمد نوراخمائف شد.
اما در فینال این وزن، یکی از حوادث این مسابقات رقم خورد؛ سیداکوف و بیژوئف، دو کشتیگیری بودند که پیش از این هم چند بار در مسابقاتی همچون جام یاریگین، جام کورکین و قهرمانی روسیه سرشاخ شده بودند و در تمامی آنها سیداکوف اوستیایی به پیروزی رسیده بود. اما این بار، تیمور بیژوئف در حالی که ۲ بر ۱ عقب بود، در ثانیههای آخر پای سیداکوف را از تشک خارج کرد و به پیروزی رسید. بیژوئف اهل کاباردینو_بالکاریا، از آن دسته مبارزانی است که همیشه بسته کشتی میگیرد و قدرت بدنی و استقامت او، از تنوع و غنای فنی او به مراتب بیشتر است. اینبار هم سبک و سیاق نه چندان دلچسب او مقابل سیداکوف برتر واقع شد!
آخرین باری که این دو کشتیگیر با هم رودررو شده بودند فینال جام یاریگین امسال بود که سیداکوف با نتیجهی ۴ بر ۰ به برتری رسیده بود.
در وزن ۷۹ کیلوگرم، سبحان یاری نمایندهی ایران بود که در کشتی اول مقابل حریفی به نام خالد یاخیف مغلوب شد با راهیابی یاخیف به فینال، یاری به شانس مجدد رفت و به پیروزی رسید. هرچند در ردهبندی، دست اورهان عباسوف از آذربایجان بالا رفت و برنز گرفت.
دیگر برنز این وزن، نصیب کاسوم کاسوموف شد. کاسوموف، قهرمان جام علیف هم هست و از استعدادهای کشتی داغستان به شمار میرود.
و اما در فینال، حاجیمراد علیخمائف، نفر دوم روسیه در وزن ۷۹ کیلوگرم، مقابل یاخیف پیروز شد و طلا گرفت!
در وزن ۸۶ کیلوگرم، تیم ما با هادی وفائیپور به میدان رفت. کشتیگیری که در حال حاضر بعد از حسن یزدانی، از چهرههای برتر این وزن در ایران به شمار میرود و در جام تختی هم نایب قهرمان شده بود.
او کشتی اول را مقابل نانیف اوستیایی با امتیاز عالی پیروز شد و در یکچهارم نهایی، آلن نایفونوف را هم شکست داد. وی در نیمهنهایی، به مصاف آرتور نایفونوف، دارندهی برنز المپیک و دو برنز جهان و همچنین طلای اروپا ، روسیه و جام یاریگین رفت. در این رقابت، نایفونوف با نتیجهی ۳ بر ۱ پیروز شد و به فینال رفت.
در رده بندی، وفائیپور مقابل مالک شاوائف به پیروزی رسید و برنز گرفت. دیگر برنز این وزن هم نصیب زائور ماکیف شد.
در فینال، شاهد رقابت دوبارهی آرتور نایفونوف و اماناله قاضی ماگومدوف بودیم. قاضی ماگومدوف داغستانی، امسال در قهرمانی روسیه موفق شده بود نایفونوف اوستیایی را با امتیاز عالی و ضربه فنی شکست دهد و از حادثهسازان رقابتها به شمار رود. او در فینال آن رقابتها با شکست مقابل ارسلان باگائف نقره گرفت و نایفونوف هم برنز گرفت.
اینبار، برتری با نایفونوف بود که توانست قاضی ماگومدوف را ۳ بر ۲ شکست دهد و طلا بگیرد.
در وزن ۹۲ کیلوگرم، امیرحسین فیروزپور به نمایندگی از ایران روی تشک رفت و در دور اول مقابل جبرئیلوف از مولداوی به پیروزی رسید. فیروزپور در یکچهارم نهایی موفق شد عظمت زاکوئف، دارندهی برنز روسیه را هم شکست دهد. او در نیمهنهایی مقابل آلن باگائف اوستیایی که قهرمان جام یاریگین است شکست خورد و راهی ردهبندی شد. فیروزپور در ردهبندی با پیروزی مقابل دارندهی برنز جام یاریگین، اصحاب سعداللهیف، به مقام سومی رسید. تاجالدین مختاروف هم صاحب دیگر مدال برنز شد.
در فینال نیز حاجیمراد نجمالدیناف با پیروزی بر آلن باگائف، طلا گرفت.
در وزن ۹۷ کیلوگرم، پس از مدت ها شاهد حضور عبدالرشید سعداللهیف بر روی تشک بودیم. تانک روسیه که دارندهی دو طلای المپیک و پنج طلا و یک نقرهی جهان است، حدود دو سال بود که در هیچ رقابتی حاضر نشده بود. آخرین حضور او در مسابقات رسمی، مربوط به جام الروسا بود که در سال ۲۰۲۱، مدت کوتاهی پس از جهانی نروژ و در روسیه برگزار شد.
سعداللهیف مشخصا بعد از دو سال دوری، از آمادگی مطلوب خود فاصله گرفته و از نظر بدنی، افت زیادی داشته است. هرچند که در این رقابتها در مقابل شامیل موسائف، نائب قهرمان امیدهای جهان و اروپا، و دارندهی نقره و برنز روسیه و طلا و نقرهی جام یاریگین، پیروز شد و در نیمهنهایی هم سرگئی کوزیرف را شکست داد. کوزیرف قبلا در وزن ۱۲۵ کیلوگرم به میدان میرفت و نقرهی اروپا را در کارنامه دارد و همچنین قهرمان سنگین وزن روسیه نیز شده است.
رقیب سعداللهیف در فینال، احمد تاجالدیناف بود. گفتنی است که سعداللهیف و تاجالدیناف درواقع همباشگاهی هستند و هر دو در داغستان زیر نظر شامیل عمروف تمرین دیدهاند و کار میکنند. تاجالدیناف که سال گذشته به مدال برنز روسیه رسیده بود، در حال حاضر برای بحرین کشتی میگیرد و در قهرمانی آسیا هم توانست مجتبی گلیج را شکست دهد و قهرمان آسیا شد.
او در فینال مقابل سعداللهیف حاضر نشد و تانک روس، به مدال طلا رسید.
نمایندهی ایران در این وزن مهدی حاجیلوئیان بود که در کشتی اول مقابل ژوکائف شکست خورد و از دور رقابتها حذف شد.
در رده بندی، شامیل موسائف مقابل کوزیرف پیروز شد و به برنز رسید. حاجیمراد تاجالدیناف هم به همراه موسائف سوم شد.
در وزن ۱۲۵ کیلوگرم، ایران نماینده نداشت. فینال بین آنزور خیزریئف و زلیمخان خیزریئف بود که زلیمخان به مدال طلا رسید. ایال لازارف قرقیز و سوسلان خینچاگوف هم به برنز رسیدند.
چیزی که مشخص است، این است که روسها به عین این که در هر وزن کشتیگیران مطرحی دارند، اما در حال حاضر در ۱۲۵ کیلوگرم دستشان به شدت خالی شده است. تیم روسیه از سال ۲۰۱۶ و بعد از دوران حاجیمراد گاتسالوف و بیلال ماخوف، فعلا نتوانسته سنگین وزنی در قوارهی المپیک و جهانی جایگزین آنها کند.
جام مشترکالمنافع، از تورنمنتهای مهم روسیه بود که در سطح بالایی برگزار شد و برای زائوربک سیداکوف و عبدالرشید سعداللهیف حکم یک نوع آمادهسازی و محک زدن را داشت. هرچند برخی به اشتباه فکر میکنند این تورنمنت در حکم انتخابی بود، اما درواقع به گفتهی سرمربی تیم ملی روسیه یعنی حاجیمراد گاتسالوف، مسابقهی انتخابی برای سعداللهیف و سیداکوف، ۱۹ مرداد ماه برگزار خواهد شد.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰