تاریخ انتشار : چهارشنبه 17 آبان 1402 - 20:17
کد خبر : 4708

ایوان یاریگین که بود؟ / دل نوشته سایتیف به مناسبت تولد یاریگین

ایوان یاریگین که بود؟ / دل نوشته سایتیف به مناسبت تولد یاریگین
آرشام سپیدار - ایوان سرگئی‌ویچ یاریگین، کشتی‌گیر آزادکار اهل شوروی بود که در دسته‌ی وزنی ۱۰۰ کیلوگرم، موفق شد در دو المپیک ۱۹۷۲ و ۱۹۷۶، به مدال طلا برسد. او در المپیک ۱۹۷۲، رکورد فوق‌العاده‌ای به ثبت رساند، جایی که مجموعا هفت کشتی گرفت و تمام رقبا را با ‌ضربه‌ی فنی شکست داد.

به گزارش صدای کشتی، یاریگین همچنین یک بار هم قهرمان جهان شد و سه طلا و دو نقره‌ی قهرمانی اروپا را هم کسب کرد. او کشتی را زیر نظر دمیتری میندیاشویلی آموخت.
یاریگین پس از بازنشستگی به کار مربی‌گری روی آورد و پس از مدتی، خودش از سال‌ ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۷، سرمربی تیم ملی روسیه بود. یاریگین در سال ۱۹۹۷ در سانحه‌ی رانندگی درگذشت.

هر سال در شهر کراسنویارسک روسیه، تورنمنتی بین‌المللی برای یادواره ایوان یاریگین و به نام او برگزار می‌شود. این تورنمنت همواره در میان کشتی‌گیران روس از ارزش بالایی برخوردار است و تمام کشتی گیران روسیه در طی این سال‌ها، در این تورنمنت شرکت کرده اند،  به همین دلیل تورنمنت یا جام ایوان یاریگین، سطح کیفی بالایی داشته و از معتبرترین تورنمنت های کشتی‌ آزاد جهان به شمار می‌رود.

اکنون و به مناسبت سالروز تولد یاریگین، بووایسار سایتیف، کشتی‌گیر پر افتخار روسیه، که او هم شاگرد دمیتری میندیاشویلی بوده است، متنی را درباره‌ی ایوان یاریگین منتشر کرد و نوشت:
«امروز، کشتی‌گیر بزرگ شوروی و روسیه، مربی، هدایت‌کننده، قهرمان دو دوره‌ی المپیک، مربی پرافتخار شوروی‌، ایوان سرگئی‌ویچ یاریگین‌، ۷۵ ساله می‌شد.
من همواره مفتخرم که بگویم نماینده‌ی آموزشگاه کشتی کراسنویارسک و شاگرد دمیتری گئورگی‌ویچ میندیاشویلی بوده‌ام، همانطور که ایوان یاریگین بوده است
. من ایوان یاریگین را برای اولین بار در مسابقات قهرمانی شوروی در سال ۱۹۸۹ در ماخاچ‌قلعه دیدم، زمانی که ایوان سرمربی تیم ملی شوروی بود. بعدها، زمانی که وارد تیم ملی شدم، آنقدر خوش شانس بودم که تحت هدایت ایوان یاریگین، دارنده سه عنوان قهرمانی اروپا، دو عنوان قهرمانی جهان و یک عنوان قهرمانی المپیک باشم.
من باور دارم که ایوان یاریگین در تبدیل شدن من به یک ورزشکار، تاثیر بسزایی داشت و من همیشه قدردان او و توصیه‌های ارزشمند او خواهم بود. او به عنوان یک ورزشکار بزرگ و یک مرد قوی و مهربان، در خاطره‌ی من باقی خواهد ماند، که لایق احترامی عمیق است‌. خاطره‌ای که تا ابد باقی خواهد ماند!»

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 5 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۵
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

محمد رسول صیدی جمعه , ۱۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۲

خداوند قرین رحمتش کنه کسی که سردار سایتیف اینقدر با احساس ازش یاد کنه حتما یک اسطوره بوده

ت جمعه , ۱۹ آبان ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۸

ایرانیه ها-البته نه همه-یاد بکیرند نه همه اش زیر آب زنی وحرف مفت وکلیشه ای همشون میخوان سر به بدن دیگری نباشه ولی جلودوربین ها مجلات و..
. انگار برادر دوقلو هستند

مجید شنبه , ۲۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۶

چه دنیای خوبی میشد اگه آدمهای اجنبی پرست مثل تو کلا روی زمین نبود. سایتی اف قهرمان بسیار بزرگی است ولی برو از درگیری‌ها و بداخلاقی هاش روی تشک کشتی بیشتر پرس وجو کن. مخصوصا بعد از باختش به فریدون قنبری

کاووس شنبه , ۲۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۴

در جواب مجید
اولا اطلاعاتت رو ببر بالا ، اونکه سایتیف رو در ابتدای جوانی برد داوود قنبری بود ، نه مرحوم‌فریدون. ثانیا سایتیف بداخلاق بود!؟ اگر در یه کشتی عصبانی شده و درگیر شده دلیل بر حرفایی که زدی نیست

ناشناس شنبه , ۲۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۸

داود قنبری!!!