برادران خادارتسف، اساطیر کشتی اوستیا
به گزارش صدای کشتی، جمهوری خودمختار اوستیا_آلانیای شمالی در روسیه، واقع در قفقاز شمالی، همواره یکی از قطبهای مهم کشتی جهان بوده و محل ظهور و رشد ستارگان و بزرگان زیادی است.
کشتیگیران صاحبسبک و صاحبکلاس که افتخارات زیادی را برای کشتی شوروی و سپس روسیه به ارمغان آوردند همچون آرسن فادزائف، وادیم بوگییف، زائوربک سیداکوف، حاجیمراد گاتسالوف، بسیک کودوخوف، سوسلان رامونوف، و البته برادران خادارتسف.
در دههی هشتاد میلادی، کشتی اوستیا شاهد ظهور دو ستاره بود. اصلان و ماخاربک خادارتسف که به سرعت پلههای ترقی را طی کردند و خود را در سطح جهانی مطرح ساختند.
اصلان، متولد سال ۱۹۶۱، سه سال از ماخاربک بزرگتر بود. او که آن دوره در ردهی بزرگسالان در دستهی وزنی ۱۰۰ کیلوگرم شرکت میکرد، برای اولین بار در رقابتهای جهانی که در شهر کییف و به میزبانی شوروی برگزار شد، به مدال طلای جهان رسید. برههای از زمان که عصر ظهور اساطیر کشتی آزاد بود.
در آن دوره و در کنار اصلان خادارتسف، بزرگان دیگری همچون دیوید شولتز فقید، والنتین یوردانوف، سرگئی بلوگلازوف و آرسن فادزائف نیز به مدال طلای جهان رسیدند.
نامهای بزرگی که تا ابد در تاریخ کشتی ماندگار خواهند بود.
پس از این موفقیت، اصلان امیدوار به حضور در رقابتهای المپیک ۱۹۸۴ بود که به میزبانی لسآنجلس برگزار میشد. اما او شانس کسب مدال را با محرومیت شوروی از حضور در المپیک از دست داد.
اصلان بار دیگر در رقابتهای جهانی ۱۹۸۶، به میدان برگشت. با این تفاوت که اینبار به همراه برادر کوچکترش، ماخاربک، در مسابقات حاضر میشد.
اوج درخشش این دو برادر همان سال و در رقابتهای جهانی بوداپست رقم خورد که هر دو موفق شدند به طلای جهانی برسند. این اولین طلای ماخاربک و دومین طلای اصلان در مسابقات قهرمانی جهان بود. شاید در آن زمان کمتر کسی فکرش را میکرد که ماخاربک، تا سالیان سال وزن ۹۰ کیلو را به سلطهی خود در خواهد آورد، تا اینکه دو برادر سال بعد در جهانی ۱۹۸۷ باز هم این موفقیت را تکرار کردند و قهرمان جهان شدند.
حالا چشمها خیره به المپیک ۱۹۸۸ بود و فرصت دیگری برای کسب مدال؛ اما اینبار، اصلان در کنار ماخاربک حضور نداشت.
ماخاربک خادارتسف در المپیک ۱۹۸۸ سئول به مدال طلا رسید. اما تیم شوروی در وزن ۱۳۰ کیلوگرم که پیش از آن تحت سلطهی اصلان بود، اینبار با دیوید گوبیاشویلی گرجیالاصل به میدان رفت. گفتنی است که گوبیاشویلی نیز صاحب مدال طلا شد.
درواقع مدال طلای اصلان در جهانی ۱۹۸۷، آخرین مدالش بود. هرچند که برادر کوچکتر او، در جهانی ۱۹۸۹ برای سومین بار قهرمان شد.
اما اصلان خادارتسف، ستارهی بیبدیل کشتی اوستیا، بیشکست در سه حضورش در مسابقات جهانی، و دارندهی دو طلای اروپا و چهار طلای قهرمانی شوروی، در سال ۱۹۹۰ و در تصادف رانندگی، جان خود را از دست داد.
این ضربهی سنگینی برای کشتی اوستیا، و برای برادرش ماخاربک بود.
ماخاربک در حالی که غم فقدان برادر را به دوش میکشید، دو طلای جهان و یک طلای المپیک دیگر را هم به کارنامهاش اضافه کرد تا کار ناتمام برادرش را تمام کند. او در سه سال آخر حضور متوالیاش در رقابتهای جهان و المپیک، سه فینال پیاپی را به رسول خادم واگذار کرد و از کشتی فاصله گرفت.
او بار دیگر و در سال ۲۰۰۰، دوبنده بر تن کرد تا شانسش را برای چهارمین المپیک امتحان کند، اما در انتخابی روسیه به نابغهی جوان و نوظهور چچن یعنی آدام سایتیف برخورد کرد و نتوانست از سد او عبور کند. ماخاربک که هنوز برای حضور در المپیک عطش داشت، تابعیتش را عوض کرد تا با دوبندهی ازبکستان به میدان رود، اما با شکست مقابل کشتیگیری از کرهی جنوبی به نام یانگ هیونگمو، به مقامی بهتر از چهاردهمی دست نیافت و برای همیشه از کشتی خداحافظی کرد.
ماخاربک، دارندهی دو طلا و یک نقرهی المپیک، پنج طلا و دو نقره و یک برنز جهان، و پنج طلای قهرمانی اروپا، جزو ده آزادکار برتر تاریخ کشتی است.
این دو برادر، قطعا و بدون شک از چهرههای تاثیرگذار و افسانهای کشتی روسیهاند.
امروزه و برای بزرگداشت این دو برادر، هر ساله تورنمنتی به نام آنها و در شهر ولادیقفقاز، پایتخت اوستیای شمالی، برگزار میشود.
برچسب ها :اخبار، کشتی آزاد، ماخاربک خادارتسف، اصلا خادارتسف، روسیه، اوستیا ، صدای کشتی،پایگاه خبری صدای کشتی،خبرگزاری صدای کشتی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰