تاریخ انتشار : سه شنبه 17 مرداد 1402 - 21:15
کد خبر : 2640

بهزاد ابراهیمی مربی بدنساز کشتی: بعضی ها فکر می کنند بدنسازی یعنی فقط هالتر و دمبل زدن!

بهزاد ابراهیمی مربی بدنساز کشتی: بعضی ها فکر می کنند بدنسازی یعنی فقط هالتر و دمبل زدن!
بهزاد ابراهیمی، در گفتگو با صدای کشتی درباره بدنسازی در کشتی گفت: کشتی یک ورزش انفرادی است که برای حفظ سرعت، استقامت ، توان بدنی و واکنش های به موقع در مبارزه ، هماهنگی عصب و عضله و حفظ تعادل در حمله و دفاع ، نیاز به بدنسازی اصولی دارد.

ابراهیمی درباره شرایط بدنسازی رده های کشتی ایران اذعان کرد: بدنسازی رده های پایه تا جوانان بیشتر بر مبنای افزایش سرعت و تکنیک و تعادل صورت می‌گیرد ، در واقع روی عضلات عمقی کشتی‌گیران پایه کار می‌شود، تقویت عضلات عمقی در کشتی گیران باعث کاهش محسوس آسیب دیدگی ورزشکار هنگام کشتی گرفتن می‌شود .

این مربی بدنساز کشتی درباره منحصر به فرد بودن شرایط بدنسازی هر کشتی گیر گفت: فشارهای تمرین، نوع تغذیه و مسائل زیست محیطی و محل زندگی هرکس با فرد دیگر تفاوت دارد و ما در بدنسازی اصولی کشتی تمامی این مسائل را در نظر می‌گیریم، در واقع بدنسازی هر شخص حتی با کشتی گیر هم وزن خود تفاوت دارد.

وی افزود: ما تمام شرایط فوق و همینطور مسائل ژنتیکی، درصد چربی و شکل عضلات و فرم بدن هر کشتی گیر را سنجیده و آنالیز می‌کنیم تا بتوانیم برنامه اصولی بدنسازی برای آن ها طراحی کنیم.

ابراهیمی درباره ناتوانی در نتیجه گیری حاصل از بدنسازی غلط و یا عدم وجود بدنسازی خاطرنشان کرد: در گذشته وقتی کشتی گیر در کشتی کم می‌آورد، مربیان فشار تمرین را بالا می‌بردند که این مسئله بسیار اشتباه است، ممکن است عدم نتیجه گیری کشتی گیر ناشی از کمبود عنصر و ویتامینی در بدن باشد یا حتی کشتی گیر دچار کم خونی باشد !

این مربی بدنسازی در ادامه اضافه کرد: مثلا شخصی مدت هاست نتیجه مطلوب را نمی‌گیرد و ما بعد از آنالیز شرایط وی متوجه شدیم ، بدن این کشتی گیر درصد چربی خیلی کمی دارد و ترشح هورمون هایش بسیار کم است که باعث می‌شود از قدرت و استقامت ورزشکار کاسته شود.

ابراهیمی همچنین اذعان کرد: قبل از طراحی تمرین باید توان ورزشکار سنجیده شود!

وی درباره جایگاه و پیشرفت علم بدنسازی در کشتی ایران این چنین گفت: متاسفانه هنوز در کشتی ایران به درستی جا نیفتاده و فکر می‌کنند بدنسازی یعنی فقط هالتر و دمبل زدن !
در صورتی که بدنسازی کشتی یعنی طراحی و کنترل تمرینات هوازی و بی هوازی ، فانکشنال و خیلی مسائل حرفه‌ای دیگر و مربی حرفه‌ای بدنسازی باید این ویژگی ها و علم را داشته باشد!

ابراهیمی درباره طراحی تمرین بدنسازی برای کشتی‌گیران توسط یک مربی بدنساز حرفه ای اذعان کرد: مربی بدنساز برای طراحی تمرین ، باید کشتی های یک کشتی گیر را تماشا کند و بتواند از نزدیک شرایط کشتی گیر از جمله سرعت ، نوع ایستادن ، اینکه در چه زمانی کم می‌آورد و … نگاه کند و بسنجد!

این مربی بدنساز همچنین افزود: فدراسیون و هیئت ها باید در صدد پیدا و معرفی مربیان بدنساز حرفه ای باشند ، مربی ای که از شرایط تمرین کشتی آگاه باشد و این محیط را بشناسد، مربی بدنسازی کشتی با مربی بدنسازی پرورش اندام فرق دارد!

ابراهیمی در پاسخ به این سوال که شرایط تیم های نوجوانان در مسابقات جهانی از لحاظ بدنسازی چگونه بود، این طور پاسخ داد: بدنسازی تا رده جوانان به هیچ عنوان در کشتی گیر دیده نمی‌شود ،
مهم ترین اصول بدنسازی از رده جوانان به بزرگسالان است، درست وقتی که کشتی‌گیر به تکامل می‌رسد در این زمان بدنسازی خود را نشان می‌هد!

وی در مقایسه شرایط بدنسازی در کشتی ایران و آمریکا این گونه گفت: ما به لحاظ علم بدنسازی خیلی از آمریکا عقب هستیم .
آمریکایی ها از نظر علم تغذیه ، کنترل استرس بسیار حرفه ای عمل می‌کنند و همه این ها مستلزم داشتن برنامه ریزی درست و یک تقویم دقیق است،
چیزی که در ایران کمتر دیده می‌شود و یا اصلا وجود ندارد، کشتی گیر بخاطر شرایط اقتصادی مجبور است در هر مسابقه ای از لیگ کشتی بگیرد،
یا هیچ تاریخ دقیقی در رابطه با مسابقات وجود ندارد و این مسئله سبب می‌شود که برنامه ریزی درستی صورت نگیرد.

بهزاد ابراهیمی در پاسخ به این سوال که شرایط کشتی گیران وزن کم کن به چه صورت است و کسانی که باید یک بار سال وزن کم کنند ، می‌توانند با بدنسازی درست ، در طی مسابقاتی که در سال برگزار می‌شود در وزن خود شرکت کنند نه وزن بالاتر گفت:
کشتی گیر همیشه باید در شرایط وزنی ایده‌آل باشد
و به هیچ وجه نباید بیشتر از ۲ تا ۳ کیلو وزن کند ،
چون این مسئله باعث ایجاد کمبود آب بدن و ویتامین و هرچیزی که جذب شده و خراب کردن ساخته های بدن ورزشکار می‌شود .

وی در این باره افزود: IBW یا وزن ایده آل، بر اساس یک سری شاخصه ها به دست می‌آید.
بر این اساس، اگر ورزشکار بیش از ایده آل وزنی ، وزن کم کند و باعث آسیب شدید جسمانی، عدم تمرکز و افت کارکرد فنی کشتی گیر می‌شود !
هرچقدر هم بدنسازی اصولی و درست باشد، اگر این مسئله رعایت نشود و کشتی گیر در دایره وزنی ایده آل خود نباشد، هیچ فایده ای ندارد!

گفتگو از هانیه اصغری

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۱
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

محمد بغلانی یکشنبه , ۳ تیر ۱۴۰۳ - ۲:۱۷

سلام محمد نعیم بغلانی هستم کشتی فرنگی کار ابادان در رده سنی نوجوانان هستم وزن ۵۸ کیلو وزن مسابقه ۵۵. می خوام برنامه بدن سازی بگیرم برای افزایش قدرت بدن ونفس. و برنامه تغذیه و سروزن رسیدن برای مسابقه