تاریخ انتشار : شنبه 25 اسفند 1403 - 15:13
کد خبر : 10865

گفتگوی اختصاصی صدای کشتی با مربی بدنساز کشتی؛

بهزاد ابراهیمی: مربی پرورش اندام نمی‌تواند مربی بدنساز کشتی باشد/ استفاده از مکمل های حاوی استروئید و هورمون باید جرم انگاری شوند

بهزاد ابراهیمی: مربی پرورش اندام نمی‌تواند مربی بدنساز کشتی باشد/ استفاده از مکمل های حاوی استروئید و هورمون باید جرم انگاری شوند
مربی بدنساز کشتی گفت: بدنسازی کشتی با پرورش اندام و زیبایی اندام تفاوت دارد و مربیان بدنساز کشتی باید از بدنه خود کشتی باشند.

بهزاد ابراهیمی مربی بدنسازی در گفتگو با صدای کشتی ، درمورد بدنسازی کشتی گفت: بدنسازی در کشتی  مجموعه ای از تمرینات قدرتی ، استقامتی مختص به کشتی با هدف افزایش استقامت، توان عضلانی و جلوگیری از آسیب دیدگی هستند که شامل تمرینات هوازی، هسته ای و … هستند،که تمامی این تمرینات در بهبود عملکرد کشتی گیران دخیل هستند.

وی افزود: این تمرینات بر اساس شرایط بدنی، وزنی، روز مسابقه شخص کشتی گیر طراحی می‌شوند و تمرینات هرکس بسته به شرایط سلامت کامل جسمانی ، وزن و … متفاوت هستند.
ابراهیمی تصریح کرد: این ارزیابی ها شامل ارزیابی بیومکانیک، توان عضلانی و استقامت انجام می‌شوند و اگر کشتی گیر مشکلی داشته باشد ، زیر نظر پزشک متخصص در کنار تمرینات دارو درمانی می‌شود تا به بهترین شرایط برسد.

این مربی بدنساز کشتی درباره مربیان غیر متخصص اظهار داشت: متاسفانه هرکس که مربی پرورش اندام است، با شرکت در یک دوره مدرک بدنسازی می‌گیرد و بدون تجربه و بدون مشورت با افراد متخصص شروع به طراحی تمرینات بدنسازی می‌کنند و حتی برخی از آنها از روی تمرینات دیگر و یا از فضای مجازی تقلید می‌کنند.

وی در ادامه عنوان کرد: یکی از معضل های بزرگ در این زمینه فضای مجازی است که برخی مربی بلاگرها بخاطر اینکه آگاهی جامعه در زمینه فضای مجازی کم است راحت از این مسئله سود می‌برند.
بنظرم فدراسیون و هیئت ها باید در رابطه با کنترل فضای مجازی ، برنامه هایی طراحی کنند.

بهزاد ابراهیمی افزود: تمریناتی که طراحی می‌شوند باید مبتنی بر علم، بهبود استقامت و بهبود وضعیت قلبی و عروقی باشد و هرکسی نباید از هر ویتامین یا مکملی استفاده کند ، چرا که استفاده نادرست از ویتامین ها و مکمل هایی که برای شرایط بدنی کشتی گیران مناسب نیست، باعث تولید سم در بدن و همچنین اختلالات شدید گوارشی می‌شوند که عوارض جبران ناپذیری خواهند داشت و این زحمت مربیان فنی کشتی است تا شاگردان خودشان را آگاه کنند و حتما به آن ها گوشزد کنند که چه مربی بدنسازی را انتخاب کند و در کنار او تمرین کند

این مربی با اشاره به گرایش کشتی گیران ، به خصوص کشتی گیران پایه به سمت زیبایی اندام خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی از کشتی گیران بدنبال زیبایی اندام و حجیم سازی عضلات هستند، بدن کشتی گیران بخاطر شرایط ورزش کشتی به خودی خود نسبتا بدن خوبی است و ورود به بحث زیبایی و پرورش اندام برای کشتی گیران باعث می‌شود که آنها از تمرینات فنی غافل شوند.

وی در ادامه عنوان کرد: تمرینی، تمرین خوب و اصولی است که باعث بهبود عملکرد در اجرای فنون و بهتر کشتی گرفتن بشود که بحث حجیم سازی عضلات و زیبایی اندام ، با این اصل مغایرت دارد.
هرچقدر عضلات حجیم تر باشد، به اصطلاح بدنسازی بدن زودتر دم می‌کند و به اکسیژن بیشتر نیاز پیدا می‌کند، در نتیجه کشتی گیر، هم زود خسته می‌شود و هم نفس کم می‌آورد‌.

ابراهیمی اضافه کرد: تمرینات بدنسازی کشتی باید هدفمند باشند و باعث افزایش سرعت و چابکی کشتی گیران شود
و کشتی گیرانی که صرفا با تکیه بر قدرت بدنی وارد کشتی می‌شوند، عمر قهرمانی کوتاهی دارند چرا که این یک مسئله ژنتیکی است و ما می‌خواهیم که با تکیه بر اصول بدنسازی، توان بدنی، توان خود کشتی گیر ، جاذبه زمین و … برای بهتر کشتی گرفتن و بهبود اجرای فنون برنامه ریزی کنیم.

وی گفت: ما هنوز جا داریم، اما واقعا مدرس های باسواد و بزرگی داریم که از بدنه خود کشتی هستند، مانند دکتر بهمن میرزایی ، یا افرادی مثل دکتر بهرامی‌نژاد که می‌توان از سواد و سطح علمی این عزیزان استفاده کرد.

ابراهیمی تصریح کرد: یکی از مهم ترین چیزها ، مبانی بدنسازی در کشتی و اهمیت و تاثیر آن بر عملکرد ورزشکاران است که شامل برنامه های تمرینی هوازی، انعطاف پذیری و قدرت، تغذیه، برنامه تمرینات انفجاری و سرعتی است و اصلی ترین عامل، قدرت تشخیص مربیان بدنساز است که بتوانند برنامه هایی مرتبط با شرایط کشتی گیر طراحی کنند.

این مربی بدنساز درباره استفاده از مکمل ها تصریح کرد: اول تغذیه بعد مکمل! تغذیه مهم ترین چیز برای یک کشتی گیر است و درباره مکمل ها باید بگویم از آنجایی که ما تحریم هستیم و تمام مکمل ها داخلی هستند امکان اینکه تولید آنها زیر زمینی بوده باشد زیاد است و من بعنوان یک مربی اصلا مکمل های داخلی را تایید نمی‌کنم ، یا مکمل باید از خارج وارد شود یا اینکه کلا ورزشکار مکمل مصرف نکند، چون ممکن است در برخی از این مکمل ها مواد نیروزا وجود داشته باشد و منجر به محرومیت، ضایع شدن عمر قهرمانی یک کشتی گیر و از همه مهم تر لطمه به آبروی او خواهد شد.

بهزاد ابراهیمی درباره تعامل مربیان کشتی و مربیان بدنساز عنوان کرد: همه مربیان ما باید به اتحاد برسند و تعامل داشته باشند تا بتوانند با توجه به شرایط ورزشکار، شرایط وزنی، عمر قهرمانی اش و … در راستای بهبود عملکرد آنها موفق عمل کنند.

وی در پایان گفت: مربی نباید به هر قیمتی عمر قهرمانی ورزشکار را کوتاه کند، ما می‌بینیم که ورزشکاران به استفاده از مکمل های حاوی استروئید و دیگر هورمون ها روی می‌آورند که اگر این امر جرم انگاری شود مثل پلمب باشگاه، و باطل کردن دفترچه مربیگری، هیچ مربی به خودش اجازه نمی‌دهد که چنین چیزهایی برای ورزشکار تجویز کند.

گفتگو از : هانیه اصغری

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.