پیشواز رقابت های جهانی کشتی آزاد ۲۰۲۳ بلگراد

به گزارش صدای کشتی، چشم های تیزبین و رصدگر تاریخ این سرزمین به ده کشتی گیر دلاور دوخته شده است که می تواند مسیر خوشبختی را به سوی خیابان شانزه لیزه، میدان کنکورد و شان دو مارس پاریس باز کند. نمایشی که میتواند دروازه های تاریخ را از زاویای دیگری برای ما نشان دهد. این آوردگاه بخاطر کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۴ بیش از آنکه دشوار باشد، نتایج آن قابل پیشبینی نخواهد بود، اما از همیشه به این تیم امیدوارتر هستیم و می توانند خط بطلانی بر تمام فرضیهها کشیده شود.
در ۵۷ کیلوگرم میلاد والی زاده در مرحله آخر انتخابی با غلبه بر احمد جوان برای نخستین بار دوبنده تیم ملی در رقابت های جهانی تصاحب کرد. میلاد تجربه چندانی در مسابقات بین المللی ندارد و صف آرایی با رقبای تا بن دندان مسلح در این وزن نداشته است. کشتی گیر گمنام این ویژگی و توانایی دارد با عملکردی مطلوب اسم خود را در میان مدال آوران این آوردگاه بر روی سینه سنجاق زند. پس باید بجنگد برای تصاحب سکوهای سه گانه و فکر کند که این آخرین فرصت است. چهره هایی نظیر زلیم خان آباکاروف، زائور اوگوئف، ری هیگوچی، زین ریچارد، سلیمان آتلی، آرسن هاراتونیان و زانابازار زاندانبود سرشناس ترین کشتی گیران به حساب می آیند که قطعا شاهد نبردهای حساس و مهیج خواهیم بود. رضا اطری پس از چند سال ناکامی در یک قدمی مدال ۵۷ کیلو به وزن ۶۱ کیلوگرم آمد و که پس از گذراندن روزهای تلخ و سختی ها، تلاش هایش در جهانی ۲۰۲۲ به بار نشست که با مدال نقره همراه شد. یکی از اصلی ترین تفاوت های این وزن در آوردگاه ۲۰۲۳ با دو دوره قبل رفتن چندین مدعی به یک وزن پایین تر می باشد. قرار داشتن فرم ایده آل در روز مسابقه و استمداد گرفتن از همه مهارت و تجربه گذشتهاش می تواند دومین مدال در ویترین افتخاراتش قرار دهد.
برجسته ترین وجه تمایز وزن پرترافیک المپیکی ۶۵ کیلوگرم از ۲۰۱۳ نسبت به سایر اوزان، حضور تعداد مدعیان زیادی بودند که مهارناپذیر ظاهر می شدند و برای مدت کوتاهی سالن مسابقات را به مرز انفجار می رساندند و اجازه تکرار مدال طلا را به قهرمانان قبلی نمی دادند که همین موضوع باعث گردیده که جذابیت های آن به روی پرده زیبایی برده شود. رحمان عموزاد به مانند جهانی سال قبل می تواند با استراتژی و پیاده نمودن نسخه های تدوین شده متنوع در نبردهای تاکتیکی مقابل حریفان جان سخت به پیروزی های بزرگی دست یابد و این طلسم برای همیشه شکسته شود. ﺗﺎﮐﻮﺗﻮ ﺍﻭﺗﻮﮔﻮﺭﻭ، ایسماعیل موسکائف، تومور اوچیر،عبدالمجید کودیف، حاجی علی یف، وازگن توانیان، شامیل مامدوف کشتی گیرانی که کمتر از مدال طلا در این آوردگاه نمی اندیشند و راضی نخواهند شد. در صورت تقابل با دلاور کشورمان منتظر کوچکترین اشتباه از او هستند تا در موقعیت مورد نظر بهره لازم ببرند و نتیجه را به سود خود تغییر دهند. در ۷۰ کیلوگرم امیرمحمد یزدانی دارنده مدال نقره ۲۰۲۱ جهان برای چهارمین بار رهسپار این کارزار می شود. جهانی سال قبل با حریف اسرائیلی حاضر به صف آرایی نشد و از دور رقابت ها حذف شد. همچنین اواخر تیرماه در تورنمنت رنکینگ مجارستان نمایش ضعیفی از خود برجا گذاشت که صدای مربیان اعزامی از عملکرد او به صدا آمد. برای اینکه ذرهای از شایستگی هایش به هدر نرود باید حاشیههای روی تشک به فراموشی بسپارد.
چنانچه حضور نیافتن زائوربک سیداکوف قهرمان المپیک و جهان در ۷۴ کیلوگرم قطعی باشد، خبری مسرت بخش برای مدعیان این وزن خواهد بود و جایگزین او چرمن والیف به بلگراد خواهد آمد. کسب دو مدال برنز برای یونس امامی از این کارزار او را به کشتی گیری باتجربه مبدل نموده است. طی سال های اخیر ظرفیت به چالش کشیدن مدعیان قهرمانی این وزن در درون خود به باور رسانده است. بی شک با تغییر نگاه مثبت ذهنی توانایی رسیدن به پله قهرمانی دارد. برایش فرصت مغتنمی می باشد که روح انتقام جویی در او زبانه بکشد و می بایست با آگاهی کامل دراتخاذ تاکتیک و تکنیک مناسب برای جدال با حریفانی همچون داک، گاژی ممدوف، سالکازانوف و چامیزو برنامه ریزی داشته باشد تا گوی سبقت از آنها ربود. در غیاب جردن باروفس قهرمان دو سال گذشته ۷۹کیلوگرم بدلیل باخت به مارستلر در انتخابی، شانس تصاحب مدال طلا نصیب کشتی گیرانی خواهد شد که پیش ازاین فرصت کافی برای تصاحب آن نداشتند. محمد نخودی گرچه دو مدال نقره ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ جهان در کارنامه دارد و همواره با عملکردی موفقیت آمیز در رقابت های بین المللی ظاهر شده است اما اگر این ذهنیت داشته باشد که به راحتی می تواند مدال سیمین به زرین تبدیل می کند سخت در اشتباه است. آخمد عثمانوف روس کشتی گیر پرقدرت که در اجرای فن کنده کشی تبحر بالایی دارد شاید جدی ترین حریف مستقیم او باشد.
قطعا پیش بینی های کشتی در هر وزن منطقی نمی باشد اما وقتی سخن از ۸۶ کیلوگرم به میان می آید همه توجه و نگاه به حسن یزدانی و دیوید تیلور خلاصه می شود. از ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۲ سکوی قهرمانی بین این دو تقسیم شده است و به نظر می رسد در این کارزار کشتی گیر دیگری جرأت نگاه کردن به مدال طلا و تغییر معادلات فنی ندارد. در نبود کامران قاسمپور و جی دن کاکس، چهره شاخصی در وزن ۹۲ کیلوگرم به چشم نمی آید که باعث شده به لحاظ کیفیت فنی سطحی به مراتب پایین تر سایر وزن ها داشته باشد و پیشبینی را بسیار دشوار میکند. امیدواریم امیرعلی آذرپیرا در نخستین حضورش از گام گذاشتن در مسیرهایی که به اهداف بزرگ منتهی شود با واژه ترس بیگانه باشد و با اعتماد به نفس و انگیزهی کافی جانشین شایسته و ادامه دهنده راه قاسمپور باشد. در ۹۷ کیلوگرم عبدالرشید سادولایف و کائل اسنایدر دو چهره شاخص این وزن در طی سال های اخیر به دنبال تکرار موفقیت های قبلی خود هستند و همواره جدال آنها با هم حاشیه های جذابی بدنبال داشته است. در کنار این دو کشتی گیر مجتبی گلیج بدنبال تثبت جایگاه شایستگی خود است. اگر بتواند تنها شاخصه اصلی طراح هجوم های اسنایدر که دست راست او می باشد با تمهیدات و تاکتیک لازم خنثی کند می تواند انتقام شکست جهانی ۲۰۲۱ اسلو از او بگیرد، همچنین برای رسیدن به نقطه آسیب پذیر سادولایف که پای راست او می باشد نیازمند استراتژی خاص که به نتیجه دلخواه برسد. کلید واژه انتخاب تاکتیک درست و باورپذیری برای گلیج می تواند زمینه شکست آنها فراهم شود. مثلث قدرت جدایی ناپذیر امیرحسین زارع، گنوپتریاشویلی گرجی و طاها آکگول ترک در فوق سنگین به مانند چند سال اخیر هیجان ترین و شورانگیزترین نبردها را به نمایش می گذارند. یک بار دیگر فرصت مغتنمی برای تماشای لذتهای بزرگ است.

برچسب ها :امیرحسین یاری ، امیرعلی آذرپیرا ، امیرمحمد یزدانی ، حسن یزدانی ، رحمان عموزاد ، رضا اطری ، رقابت های جهانی کشتی آزاد ، مجتبی گلیج ، محمد نخودی ، مسابقات جهانی کشتی 2023 ، میلاد والی زاده ، یونس امامی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰