تاریخ انتشار : دوشنبه 14 آبان 1403 - 12:36
کد خبر : 9545

تحلیلی کوتاه از عملکرد کامران قاسمپور/ لزوم طراحی تاکتیک و مدیریت استرس در کشتی های مهم

تحلیلی کوتاه از عملکرد کامران قاسمپور/ لزوم طراحی تاکتیک و مدیریت استرس در کشتی های مهم
حامد میرعمادیان - مسابقات کشتی جهانی آلبانی در وزن 92 کیلوگرم، به دلیل حضور نامداران و قهرمانان این رشته، از حساسیت ویژه‌ای برخوردار بود. بسیاری از علاقه‌مندان به کشتی، نتایج این وزن را به دقت دنبال می‌کردند و انتظار داشتند تا شاهد رقابت‌های جذاب و نزدیک باشند.

به گزارش صدای کشتی، کامران قاسمپور، کشتی‌گیر برجسته کشورمان، به دلیل مصدومیت و غیبت یک ساله از مسابقات جهانی ۲۰۲۳، با چالش‌های جدی روبرو شد.

این غیبت ناخواسته به او لطمه‌های زیادی وارد کرد و سبب شد تا او نتواند همان صلابت همیشگی خود را در این میدان نشان دهد.
در مسابقات انتخابی، کشتی او با فیروزپور نشان از ناامادگی و فشار روانی بالا داشت؛ در واقع، استرس و ترس از شکست در برابر حریف جوان‌تر، به وضوح مشهود بود.

در مواجهه با سه حریف مقدماتی کامران که در سطح استانداردهای بین‌المللی نبودند، نمیتوانستیم ارزیابی درستی از توانایی‌های وی به عمل اوریم.

در کشتی با سعدالله یف، او با شروعی خوب به پاهای حریف رسید و با کسب اخطار، به امتیاز سوم رسید.

اما در تایم استراحت، کادر فنی باید به کاهش فشار روحی و ایجاد آرامش برای کامران توجه می‌کردند تا او بتواند امتیازات خود را حفظ کند.

متأسفانه، پس از دریافت اخطار، فشار روانی بر دوش کامران افزایش یافت و در این لحظه، کادر فنی باید به او تذکر می‌دادند تا فاصله امتیاز را حداقل به سه برساند تا بار روانی را کاهش دهد.

کامران دیگر آن کشتی‌گیر دو سال قبل نبود که در مقابل حریف آمریکایی‌اش کاکس وی را ۵ دقیقه تحت فشار قرار دهد و بتواند دوامتیاز کسب کرده را حفظ نماید.

در دقایق پایانی، کامران باید از درگیری‌های نزدیک دوری می‌کرد.

اگر او در هشت ثانیه پایانی فاصله‌اش را حفظ می‌کرد و از نزدیک شدن به حریف جلوگیری می‌کرد، حتی دو اخطار و دوتا تک امتیاز به حریفش میداد باز هم می‌توانست نتیجه را ۳_۳ به نفع خودش رقم بزند.

در لحظات پایانی، هر کشتی‌گیری بجز سعدالله یف پشت کامران میرفت، نمی‌توانست در حالتی که او به صورت چهار دست و پا (حالت کرسی) قرار داشت در زمان ۸ ثانیه او را خاک کند.

در این زمان اندک، تنها نابغه‌ها و ستاره‌ها می‌توانند تصمیمات درست اتخاذ کنند.

این نشان‌دهنده ذهن و توانایی فوق‌ستاره‌هاست که با یک تصمیم به‌موقع، نتیجه را تغییر می‌دهند.

در این شرایط، هیچ مربی نمی‌تواند به کشتی‌گیرش دیکته کند که چه تصمیمی باید بگیرد؛ این خلاقیت و درک خود ورزشکار است که می‌تواند سرنوشت او را رقم بزند.

بنابراین، ضعف‌ها و چالش‌های کامران در این مسابقات نشان می‌دهد که علاوه بر مهارت‌های فنی، مدیریت فشار روانی و تصمیم‌گیری به‌موقع نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

نیاز است تا کادر فنی و مربیان به این نکته توجه کنند و راهکارهایی برای کاهش استرس و ایجاد آرامش در لحظات حساس مسابقات بیاندیشند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.