محمد دلیریان: در گذشته ۸۰ درصد تیم ملی را تهرانی ها تشکیل می دادند/ امکانات زیر ساختی کشتی انکار ناپذیر است
محمد دلیریان در گفتگو با صدای کشتی درمورد وضعیت کشتی فرنگی تهران و ایران گفت: خوزستان به سرعت میتازد و مازندران هم در وضعیت خوبی قرار دارد اما متاسفانه برخی از استان ها مثل اردبیل، ایلام ، اصفهان و به خصوص تهران از قهرمانان کشتی فرنگی تهی شده اند و افت بسیاری دارند.
وی افزود: درباره کشتی فرنگی تهران باید بگویم، یک زمانی ۸۰ درصد تیم ملی کشتی فرنگی را تهرانی ها تشکیل میدادند ولی امروزه ما در حسرت یک عضو در تیم ملی(بزرگسالان) کشتی فرنگی هستیم.
این پیشکسوت کشتی در رابطه با جلسه هم اندیشی آسیب شناسی درمورد کشتی فرنگی استان تهران اظهار داشت: ما در این جلسه بررسی کردیم که چطور میشود از این رکود گذر کرد و به دوران اوج گذشته بازگشت و البته این امر به زمان نیاز دارد و به این زودی شدنی نیست اما اگر برنامه ریزی خوبی صورت بگیرد، فکر میکنم پا به پای استان های دیگر در کشتی فرنگی هم به موفقیت برسیم.
عضو اسبق تیم ملی کشتی فرنگی درباره علل ضعف کشتی فرنگی استان تهران اذعان کرد: به نظر من یکی از علل این امر عدم گرایش بچه ها به کشتی فرنگی است یعنی وقتی بچه ای برای ثبت نام به باشگاه میرود در کشتی آزاد ثبت نام میکند، البته در گذشته هم همینطور بوده است، اما در کل ما باید مربیانی را که بتوانند استعداد شناسایی کنند به کار بگیریم، چون در بین همین کشتی گیران آزاد وجود دارد که استعداد فرنگی دارند و مربیان باید بیایند این استعدادها را به صورت گلخانه ای تربیت کنند تا بعد بتوان در میان چهره ها رقابت ایجاد کرد.
مربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی در ادامه گفت: در گذشته هم به این صورت بوده که وقتی کشتی گیری در تهران قهرمان آزاد میشد، نفرات دوم و سوم آن وزن کشتی فرنگی میگرفتند و خود را در آنجا مطرح میکردند و این برای آن ها انگیزه بود چرا که بیشتر از یک تعداد نمیتوانستند به اردوی تیم ملی دعوت شوند، پس به سمت کشتیفرنگی میآمدند تا خودشان را نشان بدهند و همین باعث انگیزه میشد تا ادامه بدهند و این بنظرم راهکار خوبی است.
دلیریان تصریح کرد: روش های زیادی در دنیا وجود دارد اما متاسفانه ما قادر نیستیم تا از آن روش ها پیروی کنیم، پس ما بر اساس داشته های خودمان و به صورت بومی باید این کار را بکنیم.
من امروز در جلسه پیشنهاد کردم که از کشتی گیران آزاد در کشتی فرنگی استفاده شود و اگر استعداد داشتند ادامه میدهند.
محمد دلیریان در پاسخ به این سوال که آیا با همین بضاعتی که در تهران وجود دارد میتوان به روزهای اوج بازگشت یا نه گفت: با این وضعیت نه، کار بسیاری داریم؛ باید کار شود.
در چند سال گذشته هم دقیقا به همین مشکل گرفتار بودیم و نشد و علتش این است که استان های دیگر فعال تر و بهتر بودند و شما بیینید که الان ۹۰ درصد تیم ملی را خوزستانی ها تشکیل میدهند و این میتواند نتیجه سرمایه گذاری درست یا گرایش به این رشته در این ناحیه باشد، چون وقتی تاریخ را بررسی کنیم میفهمیم که در این استان کلا ۳ یا ۴ آزادکار وجود داشته است که از مطرح ترین آن ها میتوان به شهاب ایراندوست حریف مرحوم تختی اشاره کرد.
عضو سابق تیم ملی در پاسخ به این سوال که «امروزه نسل جدید مربیان کشتی فرنگی استان عموما تحصیل کرده تربیت بدنی و یا فیزیولوژی ورزشی هستند ، اما دلیل این مسئله کشتی فرنگی ایران مثل روزهای گذشته خودش نیست، چیست؟» اذعان کرد: صرفا تحصیلات به تنهایی به کار نمیآید، باید عاشق این کار باشی.
در گذشته تهران ۴ مربی بیشتر نداشت، اما اکثر اعضای تیم ملی در آن زمان چه در آزاد چه فرنگی، شاگردان همین ۴ مربی بودند.
اما الان در آزاد که یک چهره بیشتر در تیم ملی نداریم، اما من دورادور پیگیر کارهایی که هیئت استان انجام داده هستم و فکر میکنم در آزاد ، با توجه به افتتاح پایگاه های قهرمانی ، گرایش نسل جدید به این رشته با وجود تبلیغات رسانه ها زمینه پیشرفت فراهم است.
اما در کشتی فرنگی هنوز این اتفاق نیفتاده است.
محمد دلیریان درباره حمید سوریان مطرح ترین فرنگی کار تهرانی اظهار داشت: حمید سوریان یک استثنا است و استثناها نباید مبنا قرار بگیرند، سوریان کسی است که بعید میدانم به این زودی ها کسی بتواند مثل او جایگزین او شود.
وی افزود: اما حمید سوریان و حضورش در کشتی استان تهران میتوانست باعث ایجاد انگیزه شود، اما نمیدانم چرا او نیست!
اگر روی این چهره تبلیغات بیشتری صورت میگرفت، باعث انگیزه میشد، یا حتی خودش میتوانست شروع به کار کند ، حتی در همان شهرری ، اما متاسفانه اکثر قهرمانان صاحب نام بعد از پایان دوران قهرمانی، انگیزه مربیگری ندارند.
این پیشکسوت کشتی در باره امکاناتی که در کشتی تهران و ایران فراهم شده است تصریح کرد: هیئت کشتی هم متاثر از فدراسیون کشتی است و خوشبختانه از نظر ساختاری کارهایی که انجام شده انکار ناپذیر است ، اما این مصداق این است که ما در و دیوار خانه خود را از طلا درست کنیم، اما آیا اگر گرسنه باشیم میتوانیم با خوردن دیواری که از طلا است سیر شویم؟ پس باید غذایی که نیاز است را مصرف کنیم! پس باید سطح قاعده کشتی افزایش پیدا کند.
محمد دلیریان در ادامه خاطرنشان کرد: شاید بعضی ها بگویند خب هند و چین هم روی هم رفته ۳ میلیارد از جمعیت دنیا را تشکیل میدهند، پس چرا در کشتی آن چنان مطرح نیستند؟
اما باید توجه کرد که ما نباید خودمان را با این ها مقایسه کنیم چرا که کشتی ورزش ملی ما و در خون ایرانیان است اما آن ها به تازگی به سمت کشتی گرایش پیدا کردند.
دلیریان افزود: ما باید کشتی را سازماندهی کنیم، از همین کشتی های محلی میتوان چهره هایی را استعدادیابی و به تیم تزریق کرد.
مرحوم حبیب الله بلور ، میرفت و مسابقات چوخه را تماشا میکرد و از دل آن ها چند سنگین وزن را به تیم اضافه میکرد.
با دست روی دست گذاشتن چیزی درست نمیشود، ورزشکار همه چیز دارد اما منتظر است یکی دست روی او بگذارد که دقیقا ما همان کسی که دست بگذارد و به اصطلاح آن گوهرشناس را در کشتی کم داریم و شاید حتی نداشته باشیم،
وگرنه استعداد در ایران فراوان است.
قهرمان بازی های آسیایی ۱۹۷۴ اظهار داشت: دلیل اینکه امروزه گرایش به کشتی کم شده است به دلیل ظهور ورزش های فانتزی و شیک است که تبلیغات بسیاری در این موارد صورت گرفته است و همین باعث شده که شخص با خودش بگوید من عمرم را در کشتی که رشته بسیار سختی است بگذارم، در انتها چه چیزی نصیب من میشود؟
اما رشته های دیگر آسیب کمتری دارد و اگر به جایی برسم چهره میشوم ، وضعیت اقتصادی ام خوب میشود!
و دلیل گرایش به ورزش های دیگر کم شدن زمینه پرداختن به کشتی در سطح کشور است که این هم به تبلیغات بر میگردد و من امیدوارم که هرکس به سمت کشتی میآید، بتواند موفق شود.
محمد دلیریان در خاتمه گفت: آرزو میکنم جوانان ما به سمت ورزش گرایش پیدا کنند.
گفتگو از: هانیه اصغری
برچسب ها :اخبار، کشتی فرنگی، استان تهران، هیئت کشتی استان تهران، جوانان، سالن هفت تیر، سالن شهدای هفتم تیر، صدای کشتی، خبرگزاری صدای کشتی، پایگاه خبری صدای کشتی ، صدای کشتی،پایگاه خبری صدای کشتی،خبرگزاری صدای کشتی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰