تاریخ انتشار : جمعه 2 آذر 1403 - 19:08
کد خبر : 9719

مروری کوتاه به افتخارات زنده یاد رسول میرمالک

مروری کوتاه به افتخارات زنده یاد رسول میرمالک
شادروان میرمالک ملی پوش اسبق کشتی فرنگی در دهه چهل بود که توانست چند سال در رقابت های جهانی و المپیک حضور پیدا کند.صدای کشتی نگاهی به کارنامه ورزشی این پیشکسوت کشتی کشورمان داشته است:

به گزارش صدای کشتی،زنده یاد میرمالک متولد نهم آبان ۱۳۱۷ در حوالی میدان خراسان تهران بود. الفبای کشتی را زیر نظر آندره گوالوویچ و کیومرث ابوالملوکی در باشگاه نیرو و راستی آموخت. پس از مدتی به نزد ناصر گیوه چی در باشگاه تاج رفت و خیلی زود در سطح کشور مطرح شد. اولین سکوی قهرمانی کشور  را در اردیبهشت ۱۳۳۸ به میزبانی شیراز بدست آورد که توانست بالاتر از باقر خطایی از تبریز و سهپران از اصفهان در ۶۳ کیلوگرم قهرمان ایران شود. سال بعد درهمین آوردگاه به میزبانی رشت که انتخابی المپیک ۱۹۶۰ محسوب می شد توانست به مدال طلا دست پیدا کند اما کمیته فنی تنها چهار کشتی گیر برای المپیک انتخاب کرد که او از این سفر بازماند.

در جهانی ۱۹۶۲ تولیدو به دوبنده تیم ملی رسید؛ در این رقابت ها مقابل کازیمیر ماسوژ لهستانی و  میهالی شولتس از رومانی به تساوی دست یافت سپس بر اریک اولسن سوئدی و حریف دانمارکی غلبه کرد اما با رسیدن به مجموع امتیازهای منفی به عدد شش، بدون باخت از جدول مسابقات حذف شد تا وداعی تلخی  با مسابقات داشته باشد. در جهانی ۱۹۶۳ صوفیا تیمی به مسابقات اعزام نشد. اما برای رسیدن به المپیک توکیو، ابتدا در قهرمانی کشور ۱۳۴۳ بالاتراز کاظم غلامی و جبار بایرام جهانی به مقام قهرمانی نائل آمد سپس در مرحله نهایی که شهریوماه برگزار شد با غلبه بر عسگری و غلامی، نام او بعنوان ملی پوش ۶۳ کیلوگرم ثبت شد.

در المپیک ۱۹۶۴ ابتدا بر مصطفی حمید منصور مصری با امتیاز به برتری رسید، مقابل اریک اولسن سوئدی و مارین بلوکان از رومانی به تساوی رسید و در گام آخر با غلبه بر گئورگی بالری از فرانسه و با رسیدن مجموع امتیازهای منفی به عدد شش از جدول رقابت ها کنار رفت تا در جایگاه ششم ۶۳ کیلوگرم قرار گیرد. در جهانی ۱۹۶۵ تامپره فنلاند با دو برد و دو شکست در جایگاه ششم ۷۰ کیلوگرم ایستاد. در انتخابی تیم ملی برای جهانی ۱۹۶۶ و المپیک ۱۹۶۸ مکزیکوسیتی به دوبنده تیم ملی نرسید و سپس با دنیای قهرمانی خداحافظی کرد. روحش شاد و یادش گرامی

جهانی ۱۹۶۲ تولیدو، نشسته از راست، نفر چهارم

جهانی ۱۹۶۲ تولیدو، ایستاده از چپ، نفر چهارم

المپیک ۱۹۶۴ به همراه احمد خشوعی، در سمت چپ تصویرمی باشد

المپیک ۱۹۶۴ به همراه احمد خشوعی  و اصغر ذوقیان

اردوی تدارکاتی برای دیدار دوستانه مقابل بلغارستان ۱۳۴۱، ردیف اول پایین، از چپ نفر سوم

پادگان جی ۱۳۴۰، ایستاده از راست نفر دوم

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۱
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

علی یکشنبه , ۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۶

روحش شاد و یادش گرامی بسیار انسان بزرگی بودن و واقعا به کشتی و کشتی‌گیران عشق میورزید به خصوص به پهلوان غلامرضا تختی.