تاریخ انتشار : پنجشنبه 23 شهریور 1402 - 12:44
کد خبر : 3686

مسیر دشوار گلیج برای جبران غفلتِ اسلو!

مسیر دشوار گلیج برای جبران غفلتِ اسلو!
آرشام سپیدار - وزن ۹۷ کیلوگرم از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱، مطلقا قلمرو تانک روسیه، عبدالرشید سعدالله‌یف بوده است. با محرومیت روسیه در سال گذشته، کایل اسنایدر بار دیگر به طلای این وزن رسید، اما امسال در صورت حضور دوباره‌ی سعدالله‌یف، شاهد رقابتی سخت تر و با سطح بالاتر برای تمام مدعیان خواهیم بود.

به گزارش صدای کشتی ،عبدالرشید سعدالله‌یف داغستانی، شاگرد شامیل عمروف، قدرت‌نمایی خود را از سال ۲۰۱۴ و در سن هجده سالگی آغاز کرد و موفق شد قهرمان جهان در وزن ۸۶ کیلوگرم شود. او سال بعد هم قهرمانی خود را تکرار کرد و در المپیک ۲۰۱۶ ریو هم به طلا رسید. پس از المپیک، به وزن ۹۷ کیلوگرم رفت که البته نتوانست مثل وزن قبلی‌اش، عملکرد خوبی از خود نشان دهد. او در انتخابی روسیه به سختی از سد رقبا گذشت و در فینال جهانی ۲۰۱۷، کشتی را به کایل اسنایدر واگذار کرد و نقره گرفت. تانک روسیه سال بعد با قدرت بازگشت و در فینال مقابل اسنایدر با ضربه‌ی فنی پیروز شد و ضمن کسب سومین طلای جهانی خود، انتقام سختی از رقیب آمریکایی گرفت. او در فینال جهانی ۲۰۱۹ نورسلطان هم با غلبه بر شریف شریف‌اف، قهرمان المپیک و جهان از آذربایجان که اسنایدر را شکست داده بود، به چهارمین طلای جهان خودش رسید‌. سعدالله‌یف سال ۲۰۲۰ در جام جهانی انفرادی حضور یافت که به راحتی قهرمان شد و در المپیک توکیو، بار دیگر رقبای قدیمی خود را یکی پس از دیگری کنار زد تا به دومین طلای المپیک برسد. او آنجا موفق شد شریف شریف‌اف، الیزبار اودیکادزه، رینریس سالاس و کایل اسنایدر را شکست دهد. تانک روسیه مدت کوتاهی پس از المپیک، در مسابقات جهانی نروژ حضور یافت که برای سومین بار در فینال مقابل اسنایدر پیروز شد و به پنجمین طلای جهان خود رسید. سعدالله‌یف پس از جهانی نروژ در دو مسابقه یعنی جام الروسا و تورنمنت پادوبنی شرکت کرد و پس از آن به مدت تقریبا دو سال در هیچ رقابتی حاضر نشد. او مدتی قبل در جام مشترک‌المنافع حضور یافت و در حالی که مشخص بود از آمادگی مطلوب بسیار دور است، قهرمان شد. در مسابقه‌ی انتخابی هم مقابل علیخان جبرئیلوف با نتیجه‌ی نزدیک ۳ بر ۲ پیروز شد تا بار دیگر عضو تیم ملی روسیه باشد.
سعدالله‌یف با دو طلای المپیک، پنج طلا و یک نقره‌ی جهان، و همچنین چهار طلای قهرمانی اروپا و دو طلای بازی‌های اروپایی، از پر افتخار ترین کشتی‌گیران تاریخ به شمار می‌رود و همچنان به دنبال کسب افتخارات بیشتر است. باید دید آیا امسال می‌تواند مدال طلای جهان را به داغستان برگرداند یا خیر!

رقیب مستقیم سعدالله‌یف، کایل اسنایدر است‌. کشتی‌گیر آمریکایی که از سال ۲۰۱۵ درخشش خود را آغاز کرد و با پیروزی بر عبدالسلام گادیسوف در فینال مسابقات جهانی، به طلای وزن ۹۷ کیلوگرم رسید. اسنایدر سال بعد و در فینال المپیک ریو، مقابل یک چهره‌ی کار کشته و عنواندار یعنی ختاگ گازیموف پیروز شد و طلای المپیک را از آن خود کرد. او در جهانی ۲۰۱۷ هم با پیروزی بر سعدالله‌یف در فینال، بار دیگر قهرمان جهان شد. از سال بعد، نوار قهرمانی‌های اسنایدر پاره شد و در جهانی ۲۰۱۸ با شکست مقابل سعدالله‌یف در فینال، به نقره جهان رسید. در جهانی ۲۰۱۹ نیز مقابل شریف شریف‌اف شکست خورد و به برنز رسید. همانطور که اشاره شد او در المپیک توکیو و جهانی نروژ هم فینالیست بود که هر دو مبارزه را به سعدالله‌یف واگذار کرد.
سال گذشته‌ و در غیاب تانک روسیه، اسنایدر توانست پس از پنج سال به عنوان قهرمانی جهان برسد. حال باید دید آیا می‌تواند امسال از عنوان خود دفاع کند یا خیر!

نماینده‌ی ما در این وزن، مجتبی گلیج خواهد بود‌. کشتی‌گیر اهل تنکابن مازندران که در مسابقات جهانی ۲۰۱۸ ملی‌پوش ما در این وزن بود اما با شکست مقابل اصلانبک آلبوروف، کشتی‌گیر اوستیایی تیم آذربایجان، از دور رقابت‌ها حذف شد. او در سال ۲۰۲۱ و جهانی نروژ بار دیگر نماینده‌ی ما بود که مقابل الیزبار اودیکادزه، نفر سوم جهان از گرجستان و علیشیر یرگالی، نایب قهرمان آسیا از قزاقستان به پیروزی رسید اما در نیمه‌نهایی در یک کشتی نزدیک و لحظات آخر، مقابل اسنایدر شکست خورد‌. هرچند در ادامه به مدال برنز جهان رسید. گفتنی است که گلیج سابقه‌ی رویارویی با سعدالله‌یف را هم دارد. حدود یک ماه پیش از المپیک توکیو که سعدالله‌یف در جام علیف حاضر بود، گلیج نیز به مصاف او رفت که البته با نتیجه‌ی چهار بر صفر شکست خورد‌.
گلیج همچنین دو دوره قهرمان امیدهای جهان، و دارنده‌ی طلا ، نقره و برنز آسیا است و از شانس‌های ما برای کسب مدال به شمار می‌رود‌.

از جمله رقبای مطرح حاضر در مسابقات جهانی، می‌توان به نماینده‌ی آذربایجان اشاره کرد‌. ماگومدخان ماگومدوف، کشتی‌گیر اهل داغستان که تا دو سال پیش برای روسیه کشتی می‌گرفت و زیر پرچم این کشور به طلا و نقره‌ی جام یاریگین رسید. او از سال ۲۰۲۲ تغییر تابعیت داد و ابتدا در قهرمانی اروپا به مدال طلا رسید و همچنین قهرمان جام دانکولوف شد‌. او در مسابقات جهانی بلگراد هم حاضر بود که مقابل اسنایدر شکست خورد، اما با پیروزی بر محمدحسین محمدیان در رده‌بندی، به مدال برنز جهان رسید. ماگومدوف امسال هم در قهرمانی اروپا حاضر بود که البته با شکست مقابل گیوی ماتچاراشویلی از گرجستان، نایب قهرمان شد. ماگومدوف سابقه‌ی مبارزه مقابل سعدالله‌یف را هم دارد و در جام علیف ۲۰۲۱ که به آن اشاره شد، با نتیجه‌ی نه بر شش مقابل عبدالرشید شکست خورد.

دیگر کشتی‌گیر روسی‌الاصل حاضر در این وزن، ولادیسلاو بایتسایف است که نماینده‌ی مجارستان می‌باشد. این کشتی‌گیر اوستیایی، مدت زیادی زیر پرچم روسیه کشتی می‌گرفت و از سال ۲۰۱۴ با بزرگانی همچون حاجی‌مراد گاتسالوف، عبدالسلام گادیسوف و عبدالرشید سعدالله‌یف در انتخابی‌های روسیه سرشاخ می‌شد و نمی‌توانست به رقابت‌های جهانی برسد‌. او سال گذشته در حالی تغییر تابعیت داد که بیش از سی سال سن داشته و دیگر نشانی از آن کشتی‌گیر زهردار و آماده‌ی قدیم ندارد. با این وجود، رقیبی نیست که بشود او را دست کم گرفت. بایتسایف یک طلا، دو نقره و دو برنز قهرمانی اروپا و سه طلا و یک نقره و یک برنز جام یاریگین را در کارنامه دارد. او همچنین دارنده‌ی یک طلا و سه نقره و دو برنز قهرمانی روسیه است. ولادیسلاو بایتسایف با چنین کارنامه‌‌ای قطعا کشتی‌گیر چالش بر انگیزی خواهد بود‌.

احمد تاج‌الدین‌اف، نماینده‌ی بحرین، دیگر کشتی‌گیر داغستانی حاضر در رقابت‌های جهانی است‌. او هم باشگاهی سعدالله‌یف بوده و زیر نظر شامیل عمروف تمرین می‌کند. تاج‌الدین‌اف سال گذشته در قهرمانی روسیه به مدال برنز رسید، اما امسال تغییر تابعیت داد و با پرچم بحرین، در مسابقات قهرمانی آسیا صاحب مدال طلا شد و توانست مجتبی گلیج را شکست دهد. این کشتی‌گیر هم قطعا رقیب قابلی به شمار می‌رود.

ماگومد ابراهیموف، یک داغستانی دیگر است که با پرچم ازبکستان در رقابت‌های جهانی حضور خواهد یافت‌. کشتی‌گیر بسیار با تجربه و کارکشته که هرچند نزدیک به چهل سال سن دارد، اما هنوز هم در سطح اول جهان رقابت می‌کند. این کشتی‌گیر در المپیک ریو حاضر بود که با اختلاف مغلوب ختاگ گازیموف شد، اما در دیدار شانس مجدد، در یک کشتی تلخ برای ما، رضا یزدانی را ضربه‌ی فنی کرد و در رده‌بندی هم والری آندریتسف اوکراینی را شکست داد و صاحب برنز المپیک شد. او پس از المپیک ریو هم در سه دوره مسابقات جهانی حاضر بود که توفیقی حاصل کسب نکرد و در المپیک توکیو هم ناکام ماند. اما امسال می‌خواهد بار دیگر شانس خود را برای کسب مدال جهانی امتحان کند. گفتنی است که او در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ مقابل علیرضا کریمی ضربه‌ی فنی شد و نهایتا برنز گرفت. همچنین دو طلای قهرمانی آسیا را هم در کارنامه دارد.

نماینده‌ی مقدونیه، ماگومدحاجی نوروف خواهد بود. این کشتی‌گیر داغستانی، در سال ۲۰۱۹ صاحب مدال برنز جهان شده است و دو دوره هم به مدال طلای بازی‌های مدیترانه رسیده است.

ما همچنین شاهد حضور الکساندر هوشتین بلاروسی خواهیم بود. کشتی‌گیر با تجربه ای که برنز بازی‌های اروپایی، نقره‌ی جام جهانی انفرادی و سه نقره‌ی قهرمانی اروپا را در کارنامه دارد‌.

نماینده‌ی گرجستان، گیوی ماتچاراشویلی که سال گذشته به مدال برنز جهان رسید و امسال هم با پیروزی بر ماگومدخان ماگومدوف، قهرمان اروپا شد. او در بازی‌های اروپایی ۲۰۱۹ هم در سنگین وزن حاضر بود که به مدال نقره رسید‌. از دیگر افتخارات او می‌توان به طلای امیدهای جهان، و یک طلا و سه برنز امیدهای اروپا اشاره کرد.

با آرزوی موفقیت برای مجتبی گلیج، دلاور مازندرانی.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.