نگاهی به رقابت های کشتی آزاد جام تختی

به گزارش صدای کشتی، رقابت های کشتی آزاد جام تختی در شهر اصفهان به بایگانی تاریخ رفت. معتبرترین و قدیمی ترین تورنمنت کشتی کشورمان، سال هاست مسیر نزولی را طی می کند و به لحاظ کمیت و کیفیت در مقیاس مسابقات بین المللی فاصله زیادی دارد. باید خودمان را با مساله اندوه بار این آوردگاه با حضور کشتی گیرانی از افغانستان، عراق و گروهی از بی نام و نشان های دیگر کشورها تطبیق بدهیم، چرا که هیچ گونه بهره فنی نصیب کشتی گیران داخلی نخواهد شد و کشتی گیران تنها برای کسب تجربه بیشتر حضور خواهند داشت. یافتن مجهول معادله موفقیت و ماندگاری، برای غلبه بر این ساختار فرسوده و ایجاد یک بنای تازه در این آوردگاه مستلزم اندیشیدن است.
اما مسابقات امسال به دلیل مرحله چهارم از چرخه انتخابی برای جهانی ۲۰۲۵ زاگرب باعث شد تا اکثر مدعیان داخلی به روی تشک حاضر شوند و سطح قابل قبولی را به نمایش بگذارند. چند وزن به دلیل حضور همه سرمایه های کشتی ما از حساسیت ویژه ای برخوردار شد. اوج هیجان هم در دیدار فوق سنگین بین امیرحسین زارع و امیررضا معصومی بود که مانند جدال های گذشته دست زارع به نشانه برتری بالا رفت. کارشناسان می گویند در این کشتی معصومی پس از اجرای فن کنده و پیشی گرفتن یک امتیاز از حریف، باید تاکتیکی متناسب مقابل هجوم های متوالی زارع کشتی بلد و باتجربه پیاده سازی می کرد، حتی زمانی که خاک شد برای یک لحظه کشتی را رها کرد که در این سطح عجیب بود و بلافاصله بارانداز شد و در ادامه پیکار نه انگیزه ای در او برای جبران امتیازهای عقب افتاده ماند و نه زیرگیری های چشم بسته و بدون هدفش به کمک او آمد.
در ۷۴ کیلوگرم امیرمحمد یزدانی در مرحله یک چهارم نهایی مقابل حسین ابوذری یکی از جدی ترین حریفان خود قرار گرفت. در ابتدا ابوذری چهار امتیاز جلو افتاد. سپس از ویژگی و تبحر خاص خود در زیرگیری، از سمت پای راست امیرمحمد که ضعف او به حساب می آید، استفاده کرد و زیر گرفت که در اشتباه محاسباتی، یزدانی هوشمندانه عمل کرد و کنده زد. در ادامه یک بار دیگر به همین شیوه اقدام کرد که با فن زشت و زیبای یزدانی مواجه شد تا در پایان با نتیجه ۹-۹ بازنده شود. یزدانی در فینال برابر یونس امامی مدعی نخست این وزن صف آرایی کرد؛ او مشتاقانه در انتظار این کشتی بود و زیرگیری های دقیقی به معرض نمایش گذاشت، چرخش های حساب شده اش در گوشه های تشک منجر به ناکامی حریف از گرفتن امتیاز و با نتیجه ۴-۷ برنده شد تا تکلیف این وزن در تورنمنت مغولستان مشخص شود.
در ۹۷ کیلوگرم در غیاب امیرعلی آذرپیرا دارنده مدال برنز المپیک که دوران نقاهت پس از جراحی زانویش را پشت سر می گذارد، احمد بذری بیش از هر زمان دیگری در بهترین شرایط جسمانی و انگیزشی قرار داشت. کانون قله زیبایی او در رقابت نفس گیر با مجتبی گلیج عنواندار جهان بود؛ جایی که زیر دوخم زانو زده گلیج در ثانیه های آخر با خیمه سنگین و چرخش بذری مواجه شد تا مورد تحسین قرار گیرد و این کشتی گیر با نتیجه ۱-۴ فاتح این میدان باشد. در فینال هم او بدون خارج شدن از برنامه دستوری با شکست دادن ابوالفضل بابالو چشم های تیزبین را متوجه خود کرد تا زنگ خطر در یک قدمی آذرپیرا به صدا درآید. در ۵۷ کیلوگرم علی مومنی تا قبل از رسیدن به دیدار فینال حریف سرسختی پیش رو نداشت؛ او با یک دور استراحت و غلبه بر کشتی گیران افغانستان و قرقیزستان به مصاف میلاد والی زاده رفت و با خودباوری و اعتماد به نفس، استعداد خود را به رخ ملی پوش جهانی ۲۰۲۳ بلگراد کشید و به برتری رسید. البته او باید بداند این وزن طی سال های اخیر درآوردگاه جهانی پاشنه آشیل کشتی کشورمان به حساب آمده است پس باید تمام قابلیت های فنی و ذهنی خود را در کرواسی با همه وجودش شکوفا سازد.
در ۷۹ کیلوگرم فریبرز بابایی که با قرعه سختی روبه رو شده بود، توانست در نبردهای نزدیک مقابل جمال عبادی، عبدالله شیخ اعظمی و عرفان الهی به پیروزی برسد و از کشته رقبا پشته بسازد تا در فینال با مهدی یوسفی یکی از کشتی گیران بسیار آماده این روزها روبه رو شود. در پیکاری که احتیاط فراوانی بر آن سایه افکنده بود، او تا لحظه های آخر کشتی را واگذار کرده بود اما از اشتباه حریف نهایت استفاده را کرد و با امتیاز ۲-۴ سربلند خارج شد. او بدین ترتیب عنوان سال گذشته خود را در این آوردگاه تکرار کرد. در غیاب کامران قاسمپور به دلیل بیماری کرونا (آنچه ازسوی فدراسیون گفته شد) تمام نگاه ها در ۸۶ کیلوگرم به ابوالفضل رحمانی معطوف شده بود. او فروردین ماه امسال در قهرمانی آسیا با اقتدار به مدال طلا دست یافته بود و در این مسابقات نیز همچنان روی مسیر موفقیت گام برداشت و توانست در جدال نهایی بر امیرحسین کاووسی غلبه کند. به این ترتیب روز ششم خرداد ماه در انتخابی با قاسمپور تکلیف این وزن مشخص خواهد شد.
در ۹۲ کیلوگرم امیرحسین فیروزپور باتوجه به عملکرد عالی در قهرمانی آسیا ملی پوش اعزامی به آوردگاه جهانی شناخته و تا حدودی از جذابیت این وزن کاسته شد، اما مبین عظیمی برای تصاحب مدال طلا مسیر همواری داشت؛ او ابتدا کشتی گیران عراق و قرقیزستان را مغلوب کرد و در گام پایانی بهنام سرابی از تهران را شکست داد و توانست عنوان قهرمانی سال قبل خود را تکرار کند. در ۶۱، ۶۵ و ۷۰ کیلوگرم مدال طلا به کشتی گیران کشورمان نرسید؛ به ترتیب رضا مومنی، یاسین رضایی و محمدعلی عموزاده مقابل آلماز اولو بکزات قرقیزستانی، جاسکران سینگ هندوستانی و دالگات عبدالکادیراف روس بازنده شدند. در مورد این سه وزن باید گفت هر سه کشتی گیر در حد و اندازه های خود ظاهر نشدند و فاصله بسیار زیادی با مدعین اصلی این وزن دارند. به این ترتیب و در پایان این رقابت ها تنها تکلیف فرد منتخب ۷۰ کیلو برای جهانی مشخص نشده است.

برچسب ها :کشتی آزاد جام تختی 1404 ، مسابقات کشتی آزاد جام تختی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰