رحمان وکامران وزارع صد در صد اول میشن چون از امید های ما در المپیکند
پیش درآمدی بر رقابت های رنکینگ اتحادیه جهانی / نبرد نفسگیر مدعیان در زاگرب
به گزارش صدای کشتی،تحلیل و گزارش صدای کشتی درباره نفرات شرکت کننده به شرح زیر است؛
وزن ۵۷ کیلوگرم: در این وزن المپیکی، تیم ما نمایندهای به تورنمنت زاگرب نفرستاده است. با این وجود، شاهد حضور کشتیگیران عنوانداری در ۵۷ کیلوگرم خواهیم بود و رقابت نسبتا شلوغی در این وزن برقرار است. تیم آمریکا، با سه کشتیگیر یعنی توماس گیلمان، زِین ریچاردز و براندون کورتنی به این مسابقات میآید. گیلمان، نامی آشنا برای دنبال کنندگان کشتی است. کشتیگیری که با پیروزی مقابل رضا اطری، به مدال برنز المپیک توکیو رسید. او همچنین در فینال مسابقات جهانی نروژ مقابل علیرضا سرلک پیروز شد و به طلای جهان رسید. او دو نقرهی جهان را هم در کارنامهی خود دارد و دو دوره هم قهرمان پان آمریکن شده است. هرچند او امسال در انتخابی آمریکا مغلوب زین ریچاردز شد و از رسیدن به مسابقات جهانی باز ماند. ریچاردز هم مغلوب نمایندهی آذربایجان شده و حذف شد. ریچاردز قهرمان بازیهای پان آمریکن است و یک طلا و یک برنز قهرمانی آمریکا را در کارنامه دارد. دیگر کشتیگیر مطرح این تورنمنت، نمایندهی بلغارستان یعنی گئورگی وانگلوف است. او دارندهی برنز جام جهانی انفرادی، سه برنز اروپا، و نقرهی امیدهای اروپا است. وانگلوف چهار بار هم به مدال برنز جام دانکولوف رسیده است و همچنین قهرمانی در یاشاردوغو از دیگر افتخارات اوست. نام دیگری که در میان اسامی به چشم میخورد، زو وانهو از چین است. دارندهی برنز امیدهای جهان و کسی که سال گذشته در مسابقات جهانی مقابل علیرضا سرلک پیروز شد. نمایندهی آلمان، هورست لهر، دیگر چهرهی مطرح این تورنمنت است که برنز مسابقات جهانی نروژ و دو برنز قهرمانی اروپا از افتخارات اوست. و اما نمایندهی هند، امان امان، دارندهی برنز بازیهای آسیایی و طلای آسیا نیز در این رقابت حاضر است.
وزن ۶۱ کیلوگرم: این وزن، از اوزان المپیکی نبوده و در نتیجه سطح رقابت در آن نسبت به باقی اوزان کمتر است. در سال المپیک، شاهد تغییر وزن برخی کشتیگیران هستیم تا شانس خود را برای مدال المپیک امتحان کنند. با این حال همچنان چهرههای شاخصی در این وزن حضور دارند. از جملهی آنها علیعباس رضازاده، نمایندهی آذربایجان است که سابقا در وزن ۵۷ کیلوگرم کشتی میگرفت و طلا و نقرهی اروپا و برنز بازیهای کشورهای اسلامی را در کارنامه دارد. او همچنین دارندهی طلای امیدهای جهان و نقرهی امیدهای اروپا است. رضازاده در مسابقات جهانی بلگراد در وزن ۵۷ کیلوگرم حاضر بود که زین ریچاردز را مغلوب کرد اما خودش در ادامه مقابل میلاد والیزاده شکست خورد و حذف شد. نمایندهی آمریکا در این وزن، مایکل مکگی است.
وزن ۶۵ کیلوگرم:این وزن المپیکی، از شلوغ ترین و سخت ترین اوزان حال حاضر کشتی آزاد بوده و تعداد مدعیان آن در سطح جهانی زیاد است. ما در این وزن دو نماینده را به میدان خواهیم فرستاد. رحمان عموزاد و عباس ابراهیمزاده که در دل این تورنمنت، باید برای کسب دوبندهی تیم ملی با یکدیگر رقابت کنند. رحمان عموزاد دارندهی دو مدال طلای قهرمانی آسیا بوده و در جهانی ۲۰۲۲ نیز موفق شد با شکست عنوان داران این وزن، به مدال طلای جهان برسد. اما در مسابقات جهانی ۲۰۲۳، با قبول شکست مقابل اسماعیل موساکایف از مجارستان و شامیل ممدوف از روسیه، به عنوان پنجمی رسید و دستش از مدال کوتاه ماند، هرچند که توانست در ادامه، سهمیهی المپیک را کسب کند. او در بازیهای آسیایی نیز حاضر بود که موفق شد باجرانگ پونیا را شکست دهد اما در فینال مغلوب تومور اوچیر مغول شد و به مدال نقره رسید. از مدعیان حاضر در تورنمنت زاگرب، نام یک کشتیگیر خطرناک جلب توجه میکند. وازگن توانیان از ارمنستان که در طی سالیان اخیر به خوبی جای پای خود را در این وزن محکم کرده و از مدعیان اصلی به شمار میرود. توانیان در فینال جام جهانی انفرادی ۲۰۲۰ مقابل اسماعیل موساکایف به برتری رسید و قهرمان شد. او در مسابقات کسب سهمیهی المپیک هم مقابل حاجی علیف پیروز شد و به المپیک توکیو راه یافت، هرچند که در دور اول مقابل نمایندهی روسیه یعنی حاجیمراد رشیدوف شکست خورد و حذف شد. این کشتیگیر بیست و چهار ساله، در قهرمانی اروپا سال ۲۰۲۳ حاضر بود و به سادگی قهرمان شد. او در مسابقات جهانی ۲۰۲۳ نیز شرکت داشت و موفق به شکست حاجی علیف و عبدالمجید کودیف شد،اما نیمه نهایی را به کشتیگیر پورتوریکو یعنی سباستین ریورا واگذار کرد و نهایتا به مدال برنز رسید. طلا و نقرهی امیدهای جهان از دیگر افتخارات اوست.گفتنی است سباستین ریورا هم در این رقابت حاضر خواهد بود. تیم آمریکا، با سه نماینده به این تورنمنت میآید. یانی دیاکومیهالیس، ناشون گَرِت و جوزف مککنا. دیاکومیهالیس را از مسابقات جهانی ۲۰۲۲ به یاد داریم که موفق شد مقابل توانیان و باجرانگ پیروز شود و به فینال برسد، اما در فینال مغلوب رحمان عموزاد شد و به نقرهی جهان دست یافت. او صاحب دو طلای پان آمریکن نیز میباشد و در مسابقات کشتی کالجی آمریکا، چهار بار قهرمان شده است که از این حیث جزو رکوردداران آمریکا به حساب میآید. دیگر چهرهی مطرح این وزن، واسیل شوپتار اوکراینی است که برنز جهان و بازی های اروپایی و همچنین دو برنز قهرمانی اروپا را در کارنامه دارد. عبدالله توپراک از ترکیه نیز با برنز امیدهای جهان و اروپا، دیگر چهرهی عنواندار حاضر در زاگرب است. زیرالدین بایراموف از آذربایجان نیز دارندهی نقرهی امیدهای جهان است که در زاگرب حضور خواهد یافت.
وزن ۷۰ کیلوگرم: این وزن هم از اوزان المپیکی نبوده و رقابت در آن از شدت کمتری برخوردار است. مجموعا شش نفر در این وزن رقابت خواهند کرد. نمایندهی آمریکا داگلاس زاف خواهد بود و گرجستانیها نیز دارندهی برنز امیدهای جهان یعنی گئورگی الباکیدزه را به میدان میفرستند. ما در این وزن نمایندهای نخواهیم داشت.
وزن ۷۴ کیلوگرم:در این وزن هم به مانند ۶۵ کیلوگرم، رقابتی به شدت سنگین در جریان است و مدعیان سرسختی به دنبال اثبات برتری خود هستند. نمایندگان ما در این وزن، یونس امامی و حسین ابوذری خواهند بود که برای چرخهی انتخابی تیم اعزامی به المپیک باید با هم رقابت کنند. یونس امامی قطعا پس از ناکامی در مسابقات جهانی و باخت در فینال لیگ برتر، به دنبال جبران است و این تورنمنت، برای او فرصت مهمی را فراهم کرده است. او دارندهی دو برنز جهان، طلای بازیهای آسیایی و طلا و برنز قهرمانی آسیا است. امامی در مسابقات جهانی ۲۰۲۳ حاضر بود که با شکست مقابل زائوربک سیداکوف و ختیک سابولوف دستش از مدال کوتاه ماند اما در بازیهای آسیایی موفق شد به طلا برسد.کشتیگیران روسیالاصل در این وزن حضور پررنگی دارند. از جملهی آنها، رمضان رمضانوف است که اهل داغستان بوده و با تابعیت بلغارستان کشتی میگیرد. او سابقا در وزن ۷۰ کیلوگرم کشتی میگرفت و نقره و برنز اروپا را در کارنامه دارد. رمضانوف در مسابقات جهانی ۲۰۲۳ مغلوب امیرمحمد یزدانی شد و نهایتا به برنز جهان رسید. یونس امامی نیز سابقهی پیروزی مقابل او را دارد. گفتنی است برادر او، یعنی ماگومد رمضانوف نیز در وزن ۸۶ کیلوگرم برای بلغارستان کشتی میگیرد و در این تورنمنت هم حاضر است. این دو برادر مدتی قبل در مسابقات کشوری بلغارستان قهرمان شدند.دیگر کشتیگیران روسیالاصل حاضر در این وزن در تورنمنت زاگرب، جبرئیل حاجیف از آذربایجان، مراد کوراماگومدوف از مجارستان هستند که هردوی آنها اصالتا داغستانی اند. زلیمخان حاجیف نیز برای فرانسه به روی تشک میرود که اصالت چچنی دارد و دو نقرهی اروپا از دستاوردهای اوست. نمایندهی جوان یونانی، جورجیوس کوگیومتسیدیس هم در این تورنمنت کشتی میگیرد. او صاحب طلا و نقرهی اروپا بوده و در جهانی سال ۲۰۲۳ با پیروزی مقابل نایب قهرمان المپیک یعنی محمدحبیب کادی محمّدوف از بلاروس و تیموراز سالکازانوف ، حادثه ساز شد و موفق شد سهمیهی المپیک را هم کسب کند. نمایندگان تیم آمریکا در این وزن، کوئینسی ماندی و جیسون نولف خواهند بود. پیش از این قرار بود جردن باروز، کشتیگیر افسانهای آمریکا هم در این تورنمنت حاضر شود اما ظاهرا دیگر قرار نیست شرکت کند. ترکیه نیز با یک نمایندهی باتجربه و عنواندار، یعنی یاکوب گور، به مسابقات زاگرب میآید. یاکوب گور دارندهی نقره و برنز جهان بوده و صاحب نقره و برنز اروپا هم میباشد و برنز بازیهای اروپایی نیز از افتخاراتش است. این کشتیگیر تقریبا ده سال است که در سطح اول جهان فعالیت میکند.
وزن ۷۹ کیلوگرم: ما در این وزن غیرالمپیکی، با دو نماینده یعنی محمد نخودی و عبدالله شیخاعظمی به میدان خواهیم رفت. نمایندگان آمریکا هم اوان ویک و جوزف لاوالی هستند. همچنین آوتاندیل کنتچادزه از گرجستان نیز در این مسابقات حاضر است. او دارندهی نقرهی جهان، برنز بازیهای اروپایی و سه برنز قهرمانی اروپا است. کنتچادزه سابقهی برد و باخت مقابل نمایندگان کشور ما همچون یونس امامی، علی سوادکوهی و محمد نخودی را دارد.
وزن ۸۶ کیلوگرم: دو مدعی اصلی و درجه یک این وزن یعنی حسن یزدانی و دیوید تیلور، در تورنمنت زاگرب حضور ندارند اما عنوان داران دیگری سطح رقابت این وزن المپیکی در زاگرب را بالا خواهند برد. نمایندهی ما در این وزن هادی وفائیپور است که امسال با پیروزی مقابل علی سوادکوهی، قهرمان کشور شد. او همچنین دارندهی نقرهی جام مرحوم تختی است. از رقبای وفائیپور در زاگرب، میتوان به ماگومد رمضانوف اشاره کرد. کشتیگیر باتجربهی داغستانی که مدتی برای روسیه کشتی میگرفت اما پس از مسابقات قهرمانی روسیه سال ۲۰۲۱ که در یک کشتی نزدیک، مغلوب آرتور نایفونوف شد، تغییر تابعیت داد و تصمیم داشت برای رومانی کشتی بگیرد. ظاهرا او بار دیگر مجبور شده تابعیتش را عوض کند و از این به بعد مانند برادرش برای بلغارستان کشتی میگیرد. پس از چند سال این اولین حضور او در رقابتهای بینالمللی است. رمضانوف در سال ۲۰۲۰ در وزن ۷۹ کیلوگرم در قهرمانی اروپا حاضر بود که توانست جبرئیل حسنوف عنواندار را شکست دهد، اما در فینال مقابل کادی محمّدوف شکست خورد و به نقره رسید. او همچنین دارندهی طلا و نقرهی جام یاریگین است و برنز قهرمانی روسیه را هم در کارنامه دارد، جایی که موفق شد مقابل ولادیسلاو والیف به پیروزی برسد. یک چهرهی آشنا و مطرح دیگر برای اهالی کشتی، یعنی عظمت دولتبکوف از قزاقستان، در این تورنمنت حاضر خواهد بود. او در مسابقات جهانی دو سال اخیر، موفق شد به دو مدال برنز دست پیدا کند و همچنین صاحب دو طلا، یک نقره و یک برنز آسیا است. او در قهرمانی آسیا سال گذشته توانست پس از چندین شکست پی در پی، مقابل علیرضا کریمی پیروز شود و به طلا برسد. نمایندهی فرانسه در این وزن، یک داغستانی دیگر به نام رحیم ماگومدوف خواهد بود که قهرمان جوانان جهان میباشد. همچنین عثمان نورماگومدوف از آذربایجان هم دیگر داغستانی این وزن است که تغییر تابعیت داده است. نورماگومدوف در وزن ۹۲ کیلوگرم عناوین متعددی دارد. یک نقره و دو برنز جهان، و دو برنز قهرمانی اروپا از افتخارات اوست. اکنون به نظر میرسد برای حضور در المپیک تصمیم دارد شانس خود را در وزن ۸۶ کیلوگرم امتحان کند. ولادیمیر گامکرلیدزه از گرجستان نیز تصمیم مشابهی دارد. او در مسابقات جهانی ۲۰۲۳ در وزن ۷۹ کیلوگرم حاضر بود که با شکست مقابل احمد عثمانوف، نایب قهرمان جهان شد اما اکنون به یک وزن بالاتر آمده و سودای حضور در المپیک را دارد. نمایندگان آمریکا نیز چنین وضعیتی دارند. زاهید والنسیا که مدت زیادی در وزن ۸۶ کیلوگرم حاضر بود، سال گذشته به ۹۲ کیلوگرم رفت و به برنز جهان رسید، اما اکنون بار دیگر به وزن قبلی خود بازگشته است. دیگر نمایندهی آمریکا، چنس مارستلر است که موفق شد در مسابقات انتخابی آمریکا در وزن ۷۹ کیلوگرم جردن باروز را شکست دهد، اما در مسابقات جهانی راه به جایی نبرد. اکنون به یک وزن بالاتر آمده و چشم به المپیک دوخته است. همچنین شاهد حضور دیپاک پونیا، نایب قهرمان جهان، آسیا و بازیهای آسیایی از هند خواهیم بود.
وزن ۹۲ کیلوگرم: با تغییر وزن دادن بسیاری از کشتیگیران در سال المپیک، این وزن نیز به شکل قابل توجهی خلوت شده است. با این وجود، میریانی مایسورادزه از گرجستان که برنز جهان و اروپا را در کارنامه دارد، در زاگرب به میدان خواهد رفت و آمریکاییها نیز سه نماینده یعنی اریک شولتز، تیلور لوژان و نیتن جکسون را به این تورنمنت فرستادهاند.
وزن ۹۷ کیلوگرم: این وزن در حال حاضر و در سال منتهی به المپیک، وضعیتی حساس دارد. ما در این وزن دو نماینده را به میدان خواهیم فرستاد. کامران قاسمپور و امیرعلی آذرپیرا، که باید در قالب چرخهی انتخابی، شانس خود را برای المپیک امتحان کنند. قاسمپور سابقا کشتیگیر وزن ۸۶ کیلوگرم بود و در این وزن به دو طلای امیدهای جهان و یک طلای آسیا رسید. سپس به وزن ۹۲ کیلوگرم صعود کرد و با ارائهی مبارزات جانانه، دو طلای قهرمانی جهان و یک طلای آسیا را به افتخارات اضافه کرد. اکنون و در حالی که جای مدال المپیک به شدت در کارنامهی او خالی است، به وزن ۹۷ کیلوگرم آمده و در پی شکست دادن بزرگان این وزن است. اما رقیب او در انتخابی، امیرعلی آذرپیرا است که با وجود سن کم (۲۱ سال) به خوبی در این وزن آبدیده شده و سابقهی سرشاخ شدن با بزرگان را دارد. از افتخارات او دو طلای امیدهای جهان است.از رقبایی که در تورنمنت زاگرب، انتظار آذرپیرا و قاسم پور را میکشد، کایل اسنایدر است. کشتیگیر باتجربه و نامدار آمریکا که طلا و نقرهی المپیک را دارد و سه طلا، دو نقره و دو برنز جهان هم در کارنامهی او خودنمایی میکند. اهتمام این کشتیگیر به حضور مداوم و فعال در تورنمنتهای مختلفی بینالمللی، منجر شده که کارنامهی او مملو از عناوین مسابقات مختلف مثل پان آمریکن، جام یاریگین، یاشاردوغو، دانکولوف، مسابقات جایزهی بزرگ و … باشد. هم قاسمپور و هم آذرپیرا سال گذشته مغلوب اسنایدر شدند و باید دید امسال چه برنامهای برای رویارویی با او در سر دارند. به جز اسنایدر، آیزاک ترامبل و مایکل ماچیاولو از دیگر نمایندگان آمریکا در زاگرب هستند. همچنین کشتیگیرانی مانند رادوسلاو باران و زبینگو بارانوفسکی لهستانی ، آدلن ویسخانوف فرانسوی، مورازی امچدلیدزه اوکراینی، و ابراهیم چیفتچی از ترکیه نیز در این رقابت حاضر خواهند بود.
وزن ۱۲۵ کیلوگرم: در این وزن، تیم ما با دو کشتیگیر راهی زاگرب شده که باید برای کسب دوبندهی المپیک، در حضور عنوانداران خارجی، به رقابت بپردازند. امیرحسین زارع و امیررضا معصومی، که هر دو از پدیدههای جوان کشور هستند. زارع و معصومی تاکنون دو بار کشتی گرفتهاند و هر دو بار زارع پیروز شده است. اکنون این احتمال وجود دارد که برای سومین بار با هم سرشاخ شوند. زارع، کشتیگیری است که در سال ۲۰۲۱ خوش درخشید و در المپیک توکیو صاحب مدال برنز شد. او چند ماه بعد در مسابقات جهانی نروژ مقابل طاها آکگول و گنو پتریاشویلی پیروز شد تا قهرمان جهان شود. در جهانی ۲۰۲۲ نیز فاصلهای با تکرار قهرمانی نداشت اما در ثانیههای پایانی مقابل آکگول، پیروزی را با شکست عوض کرد و به برنز جهان رسید. شکستی که در جهانی ۲۰۲۳ جبران شد و زارع بار دیگر مقابل آکگول و پتریاشویلی پیروز شد و به دومین طلای جهانی خود رسید. امیررضا معصومی، فرزند شایستهی فردین معصومی، تجربهی حضور در مسابقات جهانی در سطح بزرگسال را ندارد، اما با نوزده سال سن، فعالیت درخشانی در این وزن داشته و طلای امیدهای جهان، دو طلای جوانان جهان و طلای نوجوانان جهان، از دستاوردهای اوست. معصومی همچنین سابقهی پیروزی بر کشتیگیران با سابقه ای همچون امین طاهری، مهدی هاشمی و یدالله محبی را دارد. او در جام دمیتری کورکین در روسیه، مقابل دو کشتیگیر مطرح اهل چچن یعنی زلیمخان خزریئف و آنزور خزریئف پیروز شد و به طلا رسید. گفتنی است آنزور خزریئف دارندهی طلای بازیهای اروپایی، برنز اروپا و دو طلا و دو نقره و یک برنز جام یاریگین میباشد. از رقبای معصومی و زارع در تورنمنت زاگرب، گنو پتریاشویلی است. کشتیگیر صاحب نام گرجستان که از سال ۲۰۱۳ در این سطح کشتی میگیرد و کارنامهی سنگینی دارد. او دارندهی نقره و برنز المپیک بوده و همچنین صاحب سه طلا، دو نقره و سه برنز قهرمانی جهان است. دو طلا، چهار نقره و سه برنز قهرمانی اروپا و برنز بازیهای اروپایی از دیگر افتخارات اوست. او در المپیک توکیو موفق شد زارع را شکست دهد، اما سه بار هم مقابل او شکست خورده. دیگر نمایندهی گرجستان، گیوی ماتچاراشویلی است. او سابقا در وزن ۹۷ کیلوگرم کشتی میگرفت اما اکنون تغییر وزن داده و به فوق سنگین آمده است. از عناوین او در ۹۷ کیلوگرم، دو برنز جهان، طلای اروپا و طلای امیدهای جهان است. او همچنین یک نقرهی بازیهای اروپایی در وزن ۱۲۵ کیلوگرم را در کارنامه دارد.یک کشتیگیر گرجستانی دیگر، نه با پرچم گرجستان، بلکه با پرچم آذربایجان در این وزن در زاگرب به روی تشک خواهد رفت. گئورگی مشویلدشویلی که صاحب برنز اروپا است. آمریکاییها نیز با دو نماینده در این وزن یعنی کریستین لنس و میسون پاریس، راهی زاگرب خواهند بود.میسون پاریس که سابقه شکست دادن امیرحسین زارع در فینال جوانان جهان را دارد، در مسابقات جهانی ۲۰۲۳ مغلوب گنو پتریاشویلی شد اما در ردهبندی مقابل عبدالله قربانوف از روسیه به برتری رسید و ضمن رسیدن به مدال برنز جهان، سهمیهی المپیک را کسب کرد. او همچنین دارندهی طلای پان آمریکن و طلای جوانان جهان بوده و قهرمان مسابقات کشتی کالجی آمریکا است.از دیگر کشتی گیران حاضر در این رقابت ها می توان به ژیاوی دنگ چینی، دانیل لیگتی مجارستانی و ابراهام کونیدوی کوبایی الاصل اشاره کرد.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
کاش کامران برگرده به وزن ۹۲ کیلو، مدال المپیک نداشته باشه بهتر از اینه که همش مقابل اسنایدر شکست بخوره، وزن زیادیه برای کامران، آسیب دیده هم که هست، همش طلای جهانی ۹۲ کیلو بیار دیگه چه ایرادی داره
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 2 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۲