تاریخ انتشار : پنجشنبه 16 شهریور 1402 - 14:40
کد خبر : 3449

چالش سخت رحمان در ترافیک مدعیان تراز اول/ قهرمان جهان تشنه حفظ تاج و تخت!

چالش سخت رحمان در ترافیک مدعیان تراز اول/ قهرمان جهان تشنه حفظ تاج و تخت!
آرشام سپیدار - یکی از سنگین ترین رقابت‌ها در وزن ۶۵کیلوگرم جریان دارد و مدعیان و کشتی‌گیران درجه یک و تراز اول زیادی در این وزن حضور دارند؛ در ادامه، به مرور و شرحی بر چهر‌ه‌های مطرح این وزن، خواهیم پرداخت.

به گزارش صدای کشتی، رحمان عموزاد، نماینده ایران در این وزن، مدافع عنوان قهرمانی است. رحمان که جهش فوق‌العاده‌ای از رده‌ی نوجوانان به بزرگسالان داشت، در حال حاضر مدعی درجه یک کسب طلای جهان و المپیک به شمار می‌رود.
در سال ۲۰۲۰ برای اولین بار و در حالی که ۱۷ سال سن داشت، به رده‌ی بزرگسالان آمد و در جام جهانی انفرادی، در وزن ۵۷ کیلوگرم حضور یافت. او که دو طلای نوجوانان جهان را در کارنامه داشت، در مرحله نیمه نهایی مقابل زائور اوگویف شکست خورد و به مدال برنز رسید و نوید ظهور یک ستاره‌ی تمام عیار را داد. سال بعد، در مسابقات جوانان جهان به یک وزن بالاتر آمد و در ۶۱ کیلوگرم، در اوفای روسیه به مدال طلا رسید. به فاصله چندماه در مسابقات جهانی ۲۰۲۱ نروژ با اندیشه بزرگی کردن قدم گذاشت اما با شکست مقابل کشتی‌گیر ژاپن، از کسب مدال بازماند.
پس از آن شکست، قول داد که آن ناکامی را جبران می کند و با مدال آوری دل مردم کشورش را شاد خواهد کرد.
در قهرمانی کشور به وزن المپیکی ۶۵ کیلوگرم رفت و با پیروزی مقابل مرتضی قیاسی (ملی پوش کشورمان در المپیک توکیو) به مقام قهرمانی رسید.
پس از آن، در رقابت‌های قهرمانی آسیا با غلبه بر باجرانگ پونیا دارنده‌ی برنز المپیک و نقره و برنز جهان بر سکوی نخست ایستاد.
مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۲۲، اوج هنرنمایی رحمان عموزاد بود.
او دو کشتی‌گیر مطرح و با تجربه یعنی اسماعیل موساکایف و حاجی علیف را با اختلاف شکست داد. در فینال یانی دیاکومیهالیس آمریکایی را مغلوب جسارت و شهامت خود کرد و با اقتدار کامل، قهرمان جهان شد‌ تا به قولش عمل کرده باشد.
رحمان از آن زمان تاکنون،در جام جهانی شرکت کرد که مقابل تایربک ژوماشبک اولو، کشتی‌گیر مطرح قرقیزستان به پیروزی رسید و همچنین دیاکومیهالیس را برای دومین بار شکست داد.
همچنین در قهرمانی آسیا تومور اوچیر مغول را شکست داد و به دومین طلای آسیا رسید.
عموزاد با این سابقه درخشان، قطعا یکی از مدعیان اصلی این وزن به شمار می‌رود.

و اما نماینده‌ی ژاپن، قهرمان المپیک و جهان، تاکوتو اتوگورو است.
اتوگورو در سال ۲۰۱۸ و در حالی که هنوز بیست سالش نشده بود، با شکست کشتی‌گیرانی چون احمد چاکائف روس و باجرانگ پونیا، قهرمان جهان شد‌. در جهانی سال ۲۰۱۹ در حالیکه از فرم سال قبلش فاصله داشت، مقابل توانیان و حاجی علیف پیروز شد اما نهایتا با دو شکست مقابل رشیدوف و موساکایف، دستش از مدال کوتاه ماند.
در سال های بعد دو دوره پشت سر هم قهرمان آسیا شد. در المپیک توکیو در بازگشتی پر قدرت، ضمن جبران شکست های پیشین خود مقابل رشیدوف و موساکایف، با پیروزی بر حاجی علیف در فینال، به طلا رسید. پس از آن تا دو سال در رقابت های سطح اول دنیا غایب بود و اکنون برای پس گرفتن تاج و تخت خود پا به عرصه رقابت ها خواهد گذاشت.

در ادامه، به پدیده احتمالی این وزن می‌رسیم. کشتی‌گیری که در صورت حضور روسیه در مسابقات، نماینده‌ی روس ها خواهد بود.
شامیل ممدوف، کشتی‌گیر داغستانی که از افتخارات او می‌توان به قهرمانی در مسابقات جوانان جهان سال ۲۰۲۱ در همین وزن اشاره کرد. او پس از آن مسابقات، در رده‌ی بزرگسالان و در جام یاشاردوغو، مقابل زاگیر شاخیف، قهرمان جهان، با ضربه‌ی فنی پیروز شد. در آن رقابت‌ها توانست تومور اوچیر را هم شکست دهد.
ممدوف در جام یاریگین ۲۰۲۲ نیز به مدال طلا رسید. در قهرمانی روسیه آن سال، توفیقی حاصل نکرد اما پس از آن، توانست دوبار حاجی مراد رشیدف دارنده مدال برنز المپیک را شکست دهد. در جام یاریگین توانست ابراهیموف را هم که قهرمان روسیه شده بود مغلوب کند. ممدوف سپس در قالب تیم روسیه در رقابت‌هایی که تحت عنوان جام باشگاه‌های جهان در تهران برگزار شد، عبدالمجید کودیف را برد. لازم به ذکر است که کودیف کسی بود که پیش از آن، دو بار ممدوف را شکست داد‌ه بود.
او در تورنمنت پادوبنی، نمایش خوبی از خود نشان داد و با اختلاف مقابل حاجی علیف پیروز شد. پس از آن، در قهرمانی روسیه، این بار با شکست ابراهیموف، به مقام قهرمانی روسیه رسید.
بی تردید ممدوف می تواند در این وزن، کشتی دنیا را سورپرایز کند.

در معرفی تومور اوچیر مغول، ابتدا باید به مدال برنز جهان او در جهانی نروژ سال ۲۰۲۱ اشاره ‌کرد؛ جایی که موفق شد مقابل وازگن توانیان پیروز شود و با یک شکست نزدیک مقابل زاگیر شاخیف روس، از رسیدن به فینال باز ماند و نهایتا سوم شد. در جام جهانی ۲۰۲۲ توانست یانی دیاکومیهالیس را با اختلاف شکست دهد.

در سال ۲۰۲۳ از پانزده مسابقه رسمی او فقط یک باخت در کارنامه اش ثبت شده، آن هم شکست در فینال آسیا مقابل رحمان عموزاد است.
حاصل تلاش اوچیر در سال اخیر، سه قهرمانی در مسابقات رنکینگ و یک نایب قهرمانی در آسیاست.
اسماعیل موساکایف را در دو تورنمنت رنکینگ کرواسی و مجارستان شکست داد.
در مسابقات رنکینگ بیشکک هم با غلبه بر عبدالمجید کودیف به مدال طلا رسید.

به جز ممدوف که در قالب تیم روسیه کشتی می‌گیرد، چند کشتی‌گیر روس دیگر هم در این وزن حاضر هستند که با تابعیت کشورهای دیگر به میدان خواهند آمد.
عبدالمجید کودیف یکی از آنهاست‌ که با پرچم تاجیکستان کشتی می‌‌گیرد. او هم یک جوان اهل داغستان است که دو دوره قهرمان داغستان شده و همچنین در سال ۲۰۲۱ به برنز قهرمانی روسیه رسید و در رده‌بندی رمضان فرزعلیف را با امتیاز عالی شکست داد‌.
او همچنین دوبار بر شامیل ممدوف غلبه کرده و سابقه‌ی پیروزی بر زاگیر شاخیف را هم دارد.
همچنین توانسته با پرچم روسیه ، مدال نقره‌ی امیدهای اروپا را به دست آورد. کودیف امسال به تابعیت تاجیکستان در آمد و در مسابقات امیدهای آسیا قهرمان شد هر چند در بزرگسالان آسیا توفیقی کسب نکرد.
در مسابقات رنکینگ بیشکک با شکست مقابل اوچیر برنز گرفت. از دیگر افتخارات او می‌توان به قهرمانی در جام علیف و قهرمانی جام سیمینوف اشاره کرد.

اسماعیل موساکایف، یک روس دیگر حاضر در این وزن است که اهل کاباردینو_بالکاریا می‌باشد و با پرچم مجارستان، دو برنز جهان و یک طلای اروپا را کسب کرده است. او در سال ۲۰۱۹ مقابل حاجی‌مراد رشیدوف شکست خورد اما در رده‌بندی با شکست دادن اتوگورو، برنز جهان را تصاحب کرد. در جام جهانی انفرادی ۲۰۲۰، حاجی علیف را شکست داد اما در فینال به توانیان ارمنی باخت و نقره گرفت. او در المپیک توکیو هم حاضر بود. جایی که با دو شکست مقابل اتوگورو و رشیدوف، دستش از مدال کوتاه ماند. موساکایف در فینال مسابقات قهرمانی اروپا در سال ۲۰۲۲، مجددا مقابل حاجی علیف پیروز شد و طلا گرفت. او در مسابقات جهانی ۲۰۲۲ در دیداری حساس مقابل رحمان عموزاد تن به شکست داد. وی در رده‌بندی برای سومین بار علیف را شکست داد و به دومین مدال برنز جهان خود رسید. علیرغم پا به سن گذاشتن موساکایف هنوز هم می‌توان روی توانایی‌های فنی و تجربه‌ی بالای او حساب کرد.

چهره‌ی درجه یک دیگر در این وزن، نماینده‌ی ارمنستان، وازگن توانیان، قهرمان اروپای امسال و قهرمان جام جهانی انفرادی ۲۰۲۰ است.

باجرانگ پونیا، کشتی‌گیر عنواندار هندی، امسال در مسابقات جهانی غایب است و آنوج کومار ، جانشین او در رقابت های جهانی است.

اسلام دودائف چچنی که برای آلبانی کشتی می گیرد، امیدجان جلالف ازبکستانی و نیکلاس لی آمریکایی از دیگر کشتی گیران مطرح این وزن هستند که می توانند معادلات این وزن را دستخوش تغییر کنند.

با این توضیحات،مشخص شد که رقابت در وزن ۶۵ کیلوگرم از حساسیت و کیفیت بالایی برخوردار است و کسب مدال و سهمیه‌ی المپیک در این وزن بسیار دشوار است.

با آرزوی موفقیت برای رحمان عموزاد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.