تاریخ انتشار : یکشنبه 30 مهر 1402 - 2:10
کد خبر : 4394

گفتگو با‌‌ پزشک ایرانی عضو اتحادیه جهانی کشتی/کشتی بدون ایران جذاب نیست/کشتی های  امیر حسین زارع برایم لذت بخش است

گفتگو با‌‌ پزشک ایرانی عضو اتحادیه جهانی کشتی/کشتی بدون ایران جذاب نیست/کشتی های  امیر حسین زارع برایم لذت بخش است
سام فلاحتی پزشک جوان ایرانی مقیم انگلیس و عضو کمیسیون پزشکی و مبارزه با دوپینگ اتحادیه جهانی کشتی است. او در ادامه راه ایرانیانی همچون هومن توکلیان ،دکتر بابک شادگان و... تلاش می کند نقشی ماندگار در تشکیلات اتحادیه جهانی کشتی داشته باشد. گفتگوی اختصاصی صدای کشتی با دکتر سام فلاحتی را در ادامه بخوانید:

ابتدا خودتان را به صورت کامل برای مردم ایران و علاقه مندان به کشتی معرفی کنید؟ و  بگویید چگونه به حوزه کشتی ورود کردید؟

من سام فلاحتی هستم، متولد لندن و در بریتانیا پزشکی خواندم و از سال ۲۰۱۹ با اتحادیه جهانی کشتی همکاری می کنم.من هم اکنون مسئول کمیسیون پزشکان فدراسیون کشتی  بریتانیا هستم و در دانشگاه گلاسکو تدریس می‌کنم.تخصص من در حیطه پزشکی ورزشی هست و این که داروهای مختلف چه تاثیراتی روی قلب ورزشکاران دارد .

پدر و مادرم ایرانی هستند و از کودکی به کشتی علاقه زیادی داشتم وقتی برای تعطیلات تابستانی به ایران می‌آمدیم خاطرات خوبی از کشتی داشتم، به ویژه المپیک ۱۹۹۶ از کشتی های ایرانیان لذت می‌بردم و زمانی که دوستانم در انگلیس درگیر اردوهای فوتبال بودند، وقتی ایران بودیم من از پدر و مادرم می‌خواستم مرا در رشته کشتی ثبت نام کنند تا بتوانم کشتی گرفتن را تجربه کنم. با اینکه ایرانیان به کشتی به عنوان ورزش اول علاقه دارند ، اما کسی در خانواده ما نبود که مرا به سمت کشتی هدایت کند،با این حال من از کودکی به کشتی علاقه زیادی داشتم .

وقتی وارد دانشگاه و رشته پزشکی شدم هم همیشه دنبال فرصتی بودم که بتوانم پزشک ورزش کشتی باشم که این امر میسر شد و من اکنون عضو اتحادیه جهانی کشتی هستم و در مسابقات مختلفی از جمله رقابت های جهانی بلگراد ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ و مسابقات دیگر حضور داشتم.

باعث افتخار است که به عنوان یک ایرانی عضو کمیسیون پزشکی و مبارزه با دوپینگ اتحادیه جهانی کشتی هستید در خصوص فعالیت های این کمیسیون توضیح بدهید؟

در این رابطه باید ابتدا از دکتر بابک شادگان ، رئیس کمیسیون پزشکان و مبارزه با دوپینگ اتحادیه جهانی بابت همه حمایت هایی که از من کردند تشکر کنم که اگر حمایت های ایشان نبود من این جایگاه را در اتحادیه جهانی نداشتم.

در کمیسیون پزشکان معمولا فقط حضور من و امثال من در مسابقات مختلف بین المللی دیده می‌شود و کارهای مهمی که پشت صحنه انجام می‌شود کمتر دیده می‌شوند، مثل همین چند وقت پیش که من به همراه دکتر شادگان و چند پزشک دیگر مقاله ای درباره کم آبی بدن کشتی گیران در دوران مسابقات نوشتیم تا به ورزشکاران و فدراسیون های مختلف بگوییم که چطور می‌توان از آسیب ورزشکاران در این باره جلوگیری کرد!مطالب زیادی از این قبیل تدوین می‌کنیم که در ژورنال های پزشکی مختلف هم چاپ می‌شوند.

همچنین من و دکتر شادگان در تلاشیم اولین کتاب پزشکی کشتی را بنویسیم و احتمالا بعد از المپیک پاریس این کتاب چاپ خواهد شد.

از دیگر کارهایی که انجام می‌شود، آموزش داوران بین المللی است که یاد می‌گیرند در چه زمانی باید کشتی را متوقف کنند و در زمان های آسیب دیدگی کشتی گیران بدانند درست در چه زمانی باید سوت بزنند تا شرایط خطرناکی پیش نیاید و خدا را شکر از این بابت و پس از ارتباط نزدیکمان با داوران و آموزش آن ها، درصد شدت آسیب ها پایین آمده است که این اتفاق خوبی ست.

یکی از بحران های ورزش در دنیای مدرن بحث دوپینگ است. کشتی همیشه از دوپینگ ورزشکاران در دنیا آسیب جدی دیده است. برنامه آن کمیسیون برای مبارزه دوپینگ چیست؟

دوپینگ متاسفانه یک واقعیت در ورزش حرفه ای است و نمی‌توان گفت دوپینگ وجود ندارد یا محدود به یک کشور است و بقیه کشورها اصلا دوپینگ نمی‌کنند.

دوپینگ در تمام ورزش های المپیکی وجود دارد و متاسفانه بسیار هم زیاد است و به همین خاطر سازمان های زیادی برای مبارزه با دوپینگ ایجاد شده اند که سرآمد همه آنها «وادا»  است که سعی می‌کنند دوپینگ کمتر شود که البته به نظر امکان ندارد این اتفاق کاملا از بین برود. به دلیل مدال و جوایزی که در المپیک توزیع می‌شود، ورزشکاران دوست دارند آن ها نیز دست خالی نباشند و سود ببرند که البته کار درستی نیست زیرا  هم به بدن آسیب می‌زند هم به عقیده من مثل دزدی می‌ماند مانند دزدیدن و ضایع کردن حق دیگران، برای مثال همین قضیه کمیل قاسمی  که در المپیک ۲۰۱۲ لندن سوم شد و برنز گرفت و پس از سال ها که نتایج دوپینگ ها مشخص شد، به طلای المپیک رسید.

اتحادیه جهانی کشتی از سال ۲۰۱۹ با سازمانی به نام international testing agency یا آژانس بین المللی تست شروع به شراکت کرد و مسئولیت نگهداری ، بررسی و … با همین سازمان است .از سال ۲۰۲۱ ، ۱۰۱۰ تست از کشتی گیران ۶۳ کشور مختلف گرفته شده است که از میان این رقم ، تنها ۱۳ تست مثبت بوده است.

چگونه کشتی گیران دنیا متوجه خطرات دوپینگ و داروهای خطرناک شوند؟ آیا برنامه ای برای آموزش طراحی کرده اید؟

از طریق اتحادیه جهانی و  سازمان بین المللی تست که پیش تر گفته بودم، یک وبینار برگزار شد که هنوز هم می‌توانید خبر این وبینار را از طریق وبسایت اتحادیه جهانی ببینید. پزشکان، کشتی گیران و مربیان می‌توانند آن را به زبان های مختلف ببینند ، هرچند که هنوز به زبان فارسی ترجمه نشده اما می‌توان آن را به زبان انگلیسی مشاهده کرد که در این وبینار مسائل زیادی از جمله خطرات احتمالی که می‌تواند برای کشتی گیر اتفاق بیفتد و یا چطور می‌توان مواد ممنوعه ای که کشتی گیر ممکن است مصرف کند را شناسایی کنیم!
من وبسایت global dro را به پزشکان سراسر دنیا توصیه می‌کنم برای مواقعی که برای ورزشکار دارویی به هر دلیل و هر بیماری تجویز شده است و می‌خواهد بداند آیا این دارو در لیست ممنوعه های دوپینگ است یا خیر و همینطور اگر مجبور به مصرف باشند، راه هایی وجود دارد که می‌توان در پیش گرفت تا تست ورزشکار مثبت نشود. من از ورزشکاران، به خصوص کشتی گیران ایرانی می‌خواهم اگر نسبت به دارویی شک دارند درمورد آن سوال کنند. اقدامات ضد دوپینگ، باید در تمام رشته های المپیکی از جمله کشتی پیشرفت کند ؛ این مسئله قدیمی همیشه وجود داشته که دوپینگ و موارد دوپینگ همیشه چند قدم از اقدامات ضد دوپینگ سازمان های بین المللی مربوطه جلوتر است،اما با توجه به اقدامان علمی، ما در تلاشیم  تا متوجه شویم کشورها و ورزشکارانی که مشکوک به دوپینگ هستند و در این راه حضور دارند ، چه کارهایی انجام می‌دهند، تا کمتر شاهد این مسئله باشیم.

با توجه به اینکه کشتی ورزش پربرخوردی است در رقابت های جهانی صربستان میزان آسیب دیدگی کشتی گیران چگونه بود؟

با تلاش کمیسیون پزشکی اتحادیه جهانی کشتی، امسال آمار مصدومیت ها پایین بود ، البته که بخاطر حضور ورزشکاران در میادین مختلف احتمال آسیب دیدگی به خصوص در ناحیه زانو و شانه وجود دارد، اما در مسابقات جهانی امسال شرایط بهتر بود.

آیا کشتی ایران را دنبال می کنید؟
صد درصد ، به حدی که اگر مسابقاتی باشد ، من حضور داشته باشم و ایران نباشد  آن مسابقات برایم جذاب نیست .اگر حالا در جایگاه پزشک برای اتحادیه جهانی کشتی فعالیت می‌کنم، یکی از دلایل قوی حضور من ، عشق ایران است .
من در لیگ برتر انگلیس هم به عنوان پزشک فعالیت می‌کنم
و اگر قرار باشد بین یک مسابقه مهم بین لیگ برتر انگلیس  و مسابقات کشتی که ایران حضور دارد انتخاب کنم، صد درصد مسابقات کشتی با حضور ایران را انتخاب می‌کنم.من عشق و علاقه زیادی به کشتی دارم و دیدن کشتی ایران برایم واقعا جذاب است.

سبک کدام یک از کشتی گیران ایرانی را بیشتر دوست دارید؟
من تمام کشتی های کشتی گیران ایران را با علاقه دنبال می‌کنم، اما اگر قرار بر انتخاب باشد ،تماشای کشتی امیرحسین زارع واقعا لذت بخش است و امیدوارم تا سال های سال درصدر سنگین وزن های دنیا باشد .همینطور حسن یزدانی که واقعا جای حرف نمی‌گذارد. او سال ها است که در تمام میادین مهم کشتی از جمله جهانی و المپیک مدال می‌گیرد و تا به حال دست خالی بر نگشته است.

در پایان اگر صحبتی دارید بفرمایید؟
به عنوان حرف آخر و کسی که با بیشتر کشتی گیران و مربیان دنیا ارتباط دارد باید بگویم، همه کشورها و کشتی گیران دنیا به بچه های کشتی ایران نگاه ویژه دارند و گاهی هم حتی ترس دارند، شاید خود کشتی گیران ایران متوجه نشوند، اما همه آن ها با احترام و تحسین به کشتی گیران ایرانی نگاه می‌کنند، امیدوارم بچه های ایران قدر خودشان را بدانند، من در بین تمام ورزشکاران رشته های مختلف، به اندازه کشتی گیران ایرانی زحمتکش ندیده ام .با مربی آمریکا که صحبت می‌کردم می‌گفت من ورزشکاری مثل کشتی گیران ایرانی ، پرتلاش ندیده ام .از بچه های کشتی ایران می‌خواهم از خود مراقبت کنند و خود را تا  تحت فشار زیاد نگذارند که دچار آسیب دیدگی شوند و همینطور خیلی مراقب فشارهای روحی و جسمی باشند و سعی کنند کمترین فشار جسمی و روحی متوجه آن ها باشد تا عملکرد بهتری داشته باشند و بتوانند نتایجی که لایق آن هستند را کسب کنند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.