تاریخ انتشار : جمعه 19 خرداد 1402 - 23:46
کد خبر : 1115

برگی از تاریخ کشتی

درخشش خرمی در جام جهانی ۱۹۷۴ لاس پالماس

درخشش خرمی در جام جهانی ۱۹۷۴ لاس پالماس
مسئولان کشتی آمریکا در 1973 بعد از چهارده سال وقفه از اولین دوره رقابت های جام جهانی 1958 صوفیه در کشتی آزاد، تصميم به برگزاری مجدد این مسابقات گرفتند که تیم ایران در این پیکارهها غایب بود.

تیم ایران در تیرماه ۱۳۵۳ برای شرکت در سومین دوره این آوردگاه که بین دو رویداد مهم بازیهای آسیایی تهران و جهانی استانبول بود رهسپار سرزمین ماتادروها شد. در این کارزار تیم ایران در اولین صف آرایی با اختلاف فاحش مقابل شوروی مغلوب شد که سبب نارضایتی اعضای هیئت رئیسه و دیگران همراهان شد سپس برابر آمریکا و بلغارستان با نتیجه ۳- ۷ فاتح میدان شد تا روی سکوی نایب قهرمانی قرار گیرد.

سبحان روحی بعد از نمایش ضعیف در تورنمنت جام تفلیس یکبار دیگر نتوانست قابلیت های فنی خود را به معرض نمایش بگذارد. در صف آرایی برابر گادژیف از شوروی در حالیکه از حریف جلو بود به علت کم تجربگی در ثانیه های آخر روی پُل رفت و قافیه را واگذار نمود، در حالیکه چند ماه قبل برابر همین رقیب در جام تفلیس پیروز شده بود. ابراهیم جوادی که بدون عبور از کنکور انتخابی برای حضور در این میدان به تیم ملحق شد بدون شکست کارزار را به پایان رساند. محسن فره وشی مرد طلایی جهانی ۱۹۷۳ برابر شوروی و آمریکا کم فروغ ظاهر شد. در فاصله ۲۴ ساعت به آغاز رقابت ها چندین کیلو از وزن خود کاست تا به وزن ۵۷ کیلو برسد همین مسئله باعث ضعف و تحلیل قوای جسمانی وی گردید. محمدرضا نوایی بعنوان یکی از چهره های شاخص تیم معرفی شد، در مصاف با ایوان کراستف بلغاری دارنده مدال برنز المپیک ۱۹۷۲ مونیخ همگان وی را تحسین نموند.

منصور برزگر برابر آراچیلوف برنده شد سپس برابر دزدیک آمریکایی شکست را تجربه کرد و در سومین نبرد بدون حریف دست او بالا رفت. محمد اسماعیل زاده از وهاسیلی لوژین شکست را پذیرفت و در این جدال از ناحیه زانو آسیب دید که با همین وضعیت مقابل هیک و زابرسکی با ضربه فنی تشک را ترک نمود. شاهین بهزادی با شکست از سوریکوف از شوروی، برتری از پترلیسکو از آمریکا و قزاق اف بلغاری نمایش قابل قبولی به اجرا گذاشت. سیف اله جواهری در ۱۰۰ کیلوگرم مقابل گلودکین قهرمان ۱۹۷۰ جهان و واجی چووسکی مغلوب شد. مسلم فیلابی با شکست از مدبادزه به علت سه اخطاره شدن (۸-۰ عقب بود)، مک گرادی از آمریکا با امتیاز ۴-۱ مغلوب کرد و در کشتی آخر از رادف بلغاری۱۱-۵ باخت. بی شک ستاره تیم اعزامی کسی نبود جز محمد خرمی در ۶۸ کیلوگرم ( برادر کوچکتر رضا عضو تیم ملی در جهانی ۱۹۷۱ صوفیا، المپیک ۱۹۷۲ مونیخ و جهانی ۱۹۷۳ تهران) که با جنگندگی و رشادت سه پیروزی متوالی به ارمغان آورد از جمله برتری ۵-۲ مقابل زاگالو عبدوالبیک اف قهرمان المپیک و جهان که به یک وزن بالاتر آمده بود و به همین خاطر به عنوان ستاره این مسابقات برگزیده شد و یک جایزه مخصوص به او هدیه دادند.

اسامی تیم اعزامی، ایستاده از راست: رحمت اله غفوریان (داور)، منصور برزگر، شاهین بهزادی، مسلم اسکندر فیلابی، سیف اله جواهری، محمد اسماعیل زاده و پرویز سیروسپور (مربی)
نشسته از چپ: محمدرضا نوایی، محسن فره وشی، ابراهیم جوادی، سبحان روحی و محمد خرمی

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.